Nieuws

Cannabisplantage met 470 plantjes ontdekt in Emblem

In een woning aan de Kesselsesteenweg in Emblem konden we op 22 september een cannabisplantage oprollen. In de kelder troffen onze speurders 470 plantjes aan. De bewoner werd aangehouden.

Resultaten actie beveiligingsmiddelen

In de week van 7 tot en met 11 september hielden 16 politiezones enkele specifieke controles op het gebruik van beveiligingsmiddelen in het verkeer. Ook in onze zone werd 1 specifieke actie aan dit thema gewijd. 

Coronamaatregelen: overzicht en aanpak

Nu de provinciale maatregelen afgelopen zijn, volgen we in onze zone ook opnieuw de nationale maatregelen. We zetten de maatregelen waarover we de meeste vragen krijgen hier even op een rijtje.

Aangifte bewakingscamera’s: deadline uitgesteld

Na de herziening van de Camerawet in 2018 hadden eigenaars van een of meer bewakingscamera's tot 25 mei 2020 de tijd om hun camera('s) via het nieuwe aangiftesysteem aan te geven. De combinatie van enkele technische mankementen en de uitbraak van het coronavirus zorgt er nu voor dat deze deadline uitgesteld wordt tot 31 december 2021.

Zandhoven en Ranst testen samen alert-sms

Elke eerste donderdag van de maand organiseert het Nationaal Crisiscentrum enkele testen via BE-Alert. De gemeenten Zandhoven en Ranst waren geselecteerd om mee te testen via Alert-sms.