Tweede SAVE-label voor PZ ZARA

Op 20 juni kregen de gemeente Zandhoven en de Lokale Politie ZARA het langverwachte tweede SAVE-label uit handen van Koen Van Wonterghem, voorzitter van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen. Een mooie erkenning van de gezamenlijke inspanningen voor veilig verkeer.

Gemeente Zandhoven en Lokale Politie ZARA krijgen SAVE-label

In het gemeentehuis van Zandhoven kregen alle zesdejaars die slaagden voor het grote fietsexamen een diploma van de burgemeester. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat de leerlingen zich veilig - en met oog voor de wegcode - kunnen verplaatsen in het verkeer.

De gemeente kreeg zelf het tweede SAVE-label uitgereikt door Koen Van Wonterghem, voorzitter van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen, voor alle inspanningen die ze de laatste jaren deed om het verkeer in de gemeente veiliger te maken.

Van Wonterghem had ook een exemplaar meegebracht voor de politie. Veilig verkeer is immers een zaak van ons allemaal. Ook bij de politie zetten we ons elke dag in voor de veiligheid van iedereen in het verkeer. Bovendien hebben we altijd extra aandacht voor kinderen. Zo geeft onze dienst Verkeer regelmatig les in de scholen over de verkeersregels en de gevaren van de dode hoek. We begeleiden leerlingen ook bij het grote fiets- of voetgangersexamen, ... Allemaal zaken die bijdragen tot een veiliger verkeer. We zijn dan ook heel blij met de erkenning via het tweede SAVE-label voor de PZ ZARA.