Veiligheidsmonitor 2021

De Veiligheidsmonitor is een grootschalig bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap van veelvoorkomende criminaliteit. In deze bevraging zoeken we antwoorden op vragen als Hoe veilig voel jij je in jouw buurt? of Hoe tevreden ben je over de werking van de Lokale Politie?

Infographic veiligheidsmonitor

De Veiligheidsmonitor is een initiatief van de politie in samenwerking met de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale besturen. In alle gemeenten die deelnemen worden in totaal 400.000 burgers geselecteerd. De selectie gebeurt willekeurig. Wie gekozen wordt, krijgt een vragenlijst toegestuurd. De antwoorden die jij als inwoner geeft, helpen de politie en de gemeente enorm in de uitwerking van een veiligheidsbeleid op maat.

De Veiligheidsmonitor wordt vanaf half september verspreid. Zowel Zandhoven als Ranst doen mee. Krijg jij een enquête toegestuurd? Neem dan zeker de tijd om deze vragenlijst naar eer en geweten in te vullen. Dat kan heel eenvoudig online, maar net zo goed op papier. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

De resultaten worden in het eerste semester van 2022 verwacht. Nu al bedankt aan alle deelnemers!