Afwezigheidstoezicht aanvragen

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Je kunt zelf al heel wat eenvoudige preventiemaatregelen nemen. Check de tips op de website van besafe.be. Maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een extra oogje in het zeil houden. En dat doen we ook nog eens helemaal gratis.

Gratis afwezigheidstoezicht aanvragen

Je kunt gratis afwezigheidstoezicht heel makkelijk online aanvragen via politie.be. Doe dat minstens 7 dagen voor vertrek zodat wij de controle kunnen inplannen.

Liever niet digitaal? Druk dan ons invulformulier af, vul het volledig in en bezorg het ons terug. Je kunt ook even langskomen tijdens de openingsuren en dan vullen we de aanvraag samen in.

Wat mag ik verwachten?

Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen aan jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie één van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

Wordt er niets vreemds vastgesteld, dan laat de controlerende inspecteur een briefje achter met datum en uur van de controle. Op die manier weet je hoe vaak en wanneer de politie effectief is langs geweest.

Brochure 'Check-list vertrek'

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kun je de checklist vertrek raadplegen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 485 65 11.