3 verdachten opgepakt voor drugshandel in Lier

Op donderdag 9 mei rond 18u zijn er 3 mannen gearresteerd en werden er hierop volgend 3 huiszoekingen uitgevoerd door de lokale politie van Lier. De 3 personen worden verdacht van onder andere drugshandel en het stockeren van illegale verdovende middelen.

Dankzij voorafgaand onderzoek kon de politie donderdag tussenkomen bij een drugsdeal. Tijdens deze deal zijn 3 verdachten gearresteerd. Een 22-jarige man, een 27-jarige man en een 21-jarige man, alle drie afkomstig uit Lier. Na de arrestatie werden er 3 huiszoekingen uitgevoerd bij de 3 verdachten. Een van de verdachten kon het grootste deel van de drugs doorspoelen, maar de politie nam wel een geldsom van ongeveer 10 000 euro in beslag, alsook verkoopsattributen.

De 3 mannen zouden lokaal dealen en 1 van hen is al gekend bij het gerecht voor gelijkaardige feiten. Ze oefenen elks een andere functie uit in de organisatie. G.G. wordt verdacht van het verkopen van drugs terwijl G.M. wordt verdacht van het stockeren van deze drugs. B.A. zou dan weer fungeren als nevendealer en chauffeur. 

De verdachten zijn op vrijdag 10 mei voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Mechelen. 2 van hen hebben een enkelband gekregen, de andere is verder aangehouden in de gevangenis.