Nieuws

Afgelopen weekend hebben wij een aantal interventies uitgevoerd in teken van de COVID-maatregelen en lockdownfeestjes.

Eerste hulp bij emotiefraude

Emotiefraude is een zeer actuele vorm van internetoplichting. Oplichters nemen contact op met jou via online kanalen zoals een datingssite, chatbox of via sociale media. Ze creëren gedurende een bepaalde periode een vertrouwensband en vragen uiteindelijk om geld. Een actueel voorbeeld is het sms-bericht op Whatsapp. Lees in dit artikel alles was je moet weten over emotiefraude. Als je denkt slachtoffer te zijn, breng dan zo snel mogelijk jouw bank op de hoogte én dien een klacht in bij de politie via https://apps.digital.belgium.be/forms/show_/police/declaration/latest?lng=nl.

 

Persbericht : aankondiging actie honden aan de leiband

Vanaf morgen start de Lokale Politie van Lier met het uitvoeren van extra controles op hondeneigenaars die hun hond niet aan de leiband houden. Deze controles worden strikt uitgevoerd in heel Lier. Er wordt meer gecontroleerd omdat er meer en meer meldingen zijn over hondeneigenaars die hun honden niet aanlijnen.  

Honden zijn een begeerd huisdier en aangenaam om een wandeling mee te maken. Maar niet iedereen is fan van deze dieren. Er zijn verschillende redenen waarom een huisdier aangelijnd moet worden.  

Waarom een hond aan de leiband houden?  

 

In de maand januari voerden wij 16 snelheidscontroles uit in Lier en Koningshooikt. 7404 chauffeurs werden gecontroleerd waarvan 854 of 11,5 % op de gevoelige plaat werden vastgelegd. We noteerden 2 laagvliegers die 61 km/u reden in een zone 30 namelijk de Arthur Vanderpoortenlaan en de Frederik peltzerstraat.

Op woensdag 23 december tekende de heer Vanden Eynde Marc, directeur van CVBA Lierse Maatschappij voor de Huisvestiging ; mevrouw Goris Annemie , Voorzitter Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst voor het OCMW en stad Lier ; de heer Franquet Marc, Voorzitter van het sociale verhuurkantoor De Woonkans VZW en Hoofdinspecteur Annemie Dellafaille van de lokale politie van Lier een samenwerkingsprotocol. Deze werd ook gevalideerd door Burgemeester Frank Boogaerts, Procureur des Konings te Antwerpen Franky De Keyzer en Arbeidsauditeur te Antwerpen Bart Wens.

Dit samenwerkingsprotocol heeft als doelstelling om samen te werken aan de strijd tegen domiciliefraude. In eerste instantie willen de betrokken partijen inzetten op het voorkomen van domiciliefraude van personen die gebruik maken van sociale woningen toegekend door de CVBA Lierse Maatschappij voor de Huisvestiging, het OCMW en de stad Lier en het sociaal verhuurkantoor De Woonkrans VZW. In tweede instantie is het de bedoeling om de aanpak van domiciliefraude te optimaliseren. Het protocol kadert ook in de richtlijnen vermeld in de Gemeenschappelijke Omzendbrief 17/2013 van het College van Procureurs-Generaal betreffende de strijd tegen sociale fraude ten gevolge van fictieve domiciliëring. Het gaat vooral over preventieve en ondersteunende maatregelen zodat misbruiken vermeden of opgespoord kunnen worden.