Nieuws

Maandagavond merkte een verkeersploeg van politiezone Lier een chauffeur op die te snel reed op de Antwerpsesteenweg. Toen zij de achtervolging inzetten, merkten zij op dat de chauffeur een zak uit zijn raam gooide. Betrokken chauffeur werd aan de kant gezet. Tijdens deze controle testte de chauffeur positief op drugs. Ondertussen kon de weggegooide tas ook aangetroffen worden.

In de maand oktober hebben wij een aantal snelheidscontroles uitgevoerd. Te hoge snelheid blijft samen met onder invloed rijden 1 van de grootste oorzaken bij verkeersongevallen.

Het nieuw Ministerieel besluit van 2 november kan je hier terugvinden.

Vragen over de maatregelen ? Bel het gratis nummer 0800 14 689 of kijk op de website van de overheid.

Vragen over het lokaal beleid? Kan je terugvinden op de website van stad Lier.

Op woensdagnamiddag voerde een interventieploeg van politiezone Lier een toevallige verkeerscontrole uit in de Antwerpsestraat te Lier. Omdat de chauffeur en passagier zich heel zenuwachtig gedroegen, werden ze grondiger gecontroleerd. Bij deze controle werd er GHB , XTC en 40 gram speed aangetroffen.

 

 

​​​​​Mondmasker verplicht in Lierse binnenstad

Gezien de stijgende trend in het aantal coronabesmettingen besliste de stad Lier om vanaf dinsdag 20 oktober, het dragen van een mondmasker opnieuw te verplichten in alle straten binnen de stadsvesten en dit elke dag tussen 8 en 18 uur. Ook als fietser ben je er verplicht een mondmasker te dragen.

Zowel op als buiten de stadsvesten is een mondmasker verplicht als het druk is en de veiligheidsafstand van 1.5 meter niet mogelijk is. Deze verplichting geldt voor alle straten in Lier en Koningshooikt en zowel voor voetgangers als fietsers.

We nemen deze, voor sommigen wellicht niet zo populaire, beslissing om de snelle verspreiding van het virus af te remmen en onze inwoners er zo optimaal mogelijk tegen te beschermen. Met de keuze om de mondmaskerplicht in te voeren in alle straten binnen de stadsvesten, willen we vooral duidelijkheid scheppen. We hielden daarbij ook rekening met de bepalingen rond mondmaskerplicht in het ministerieel besluit en de politieverordening die eerder uitgevaardigd werd door de gouverneur. Ook nu blijven we vertrouwen op de medewerking van alle Lierenaars en Hooiktenaars. Als we allemaal samen de regels naleven en onze verantwoordelijkheid opnemen, kunnen we erger vermijden.

Sinds begin oktober was het dragen van een mondmasker ook al verplicht in de omgeving van onderwijsinstellingen. Deze verplichting blijft gehandhaafd en geldt tijdens de gebruikelijke in- en uitlooptijden van de scholen, binnen een straal van 200 meter van de in- en uitgangen ervan en dit zowel voor kleuter-, lager-, secundair-, hoger-, als volwassenenonderwijs.

Het dragen van een mondneusmasker is verder nog altijd verplicht:

 • op het openbaar vervoer vanaf 12 jaar. Je draagt het vanaf dat je het station of de halte betreedt
 • in alle publiek toegankelijke gebouwen
 • voor contactberoepen en hun klanten
 • voor het zaal- en keukenpersoneel in de horeca
 • voor klanten van horecazaken, behalve wanneer zij aan hun eigen tafel zitten
 • in winkels en winkelcentra
 • in winkelstraten, de markten, brocante- en rommelmarkten, kermissen, en op elke private- of publiek druk bezochte plaats (zeker wanneer je geen 1,5 meter afstand kan bewaren)
 • in bioscopen, theater-, concert-, en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen en bezinningsplaatsen, musea en bibliotheken
 • in casino’s en speelautomatenhallen

Het dragen van een mondmasker vervolledigt en versterkt de zes gouden regels die iedereen moet blijven respecteren om zichzelf en elkaar te beschermen:

 • Respecteer de hygiëneregels
 • Doe je activiteiten liefst buiten
 • Denk aan kwetsbare mensen
 • Hou afstand (1,5 m)
 • Beperk je nauwe contacten
 • Volg de regels voor bijeenkomsten