Nieuws

Op zondag 15 september merkte onze interventieploeg tijdens een controle krakers op in een leegstaand pand op de Guido Gezellelaan te Lier. Zij vonden in dit pand veel koper terug. Verder onderzoek bracht aan het licht dat het koper afkomstig was van een aantal diefstallen die de dagen ervoor gepleegd waren bij het Lierse bedrijf Monti. De 2 verdachten werden voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Mechelen . Deze besliste om een 33-jarige man uit Kontich vrij te laten onder voorwaarden . De andere verdachte , een 35-jarige man uit Antwerpen werd verder vrijdag aangehouden

fiets

In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september heeft een interventieploeg een fietsdief op heterdaad kunnen betrappen tijdens een controle . De verdachte gedroeg zich vreemd en gaf een verdachte verklaring over de fiets die hij bij zich had . Hij bekende achteraf dat hij de fiets gestolen had . De man werd aangehouden en verhoord. Donderdagmorgen vond er een huiszoeking plaats op de woonplaats van de verdachte . Hier werden heel wat zaken teruggevonden zoals fietszakken , wielen , fietslichten en andere fietsen.

Door enkele interne verschuivingen zijn er vanaf september 2 nieuwe wijkagenten op post! 

Hieronder een overzicht van onze wijkagenten en de wijken waar ze verantwoordelijk voor zijn: 

  • wijk centrum: Inspecteur Ellen Vindelinckx, Inspecteur Tom Jacobus
  • wijk Lisp: Inspecteur Tom Maes, Inspecteur Jan Witvrouwen
  • wijk Mechelpoort: Inspecteur Walter Wuyten, Inspecteur Evi Vervoort
  • wijk Leuvensepoort: Inspecteur Olivier Arnauts en Inspecteur Dominique Verbist
  • wijk Koningshooikt: Inspecteur Sandy Craut en Inspecteur Dominique Verbist
  • overkoepelend' wijkagent (doorheen alle wijken) Inspecteur Veronic Obbers
poster

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Duizenden kinderen maken dagelijks de verplaatsing van en naar de school te voet of per fiets. Om aandacht te vestigen op de verkeersveiligheid bij deze zwakke weggebruiker werd door de 4 politiezones van de associatie ‘tussen Dijle en Nete’ een ludieke actie bedacht: val op en win een ontmoeting met enkele acteurs uit de bekende TV-serie ‘De Buurtpolitie’. De actie loopt tot begin oktober.

In de nacht van 22 op 23 oktober 2018 werden er 12 paintballwapens in de paintballclub Red Fox te Kessel gestolen. Dankzij grondig onderzoek kon de lokale recherche van politiezone Lier 10 wapens terugvinden tijdens een huiszoeking vorige week . De verdachte , een 19 jarige man uit Koningshooikt werd vandaag verhoord voor deze feiten. Hij werd momenteel niet aangehouden maar zal zich later mogen verantwoorden bij de Rechter over deze feiten.