Nieuws

Op donderdag 8 augustus zal Stan Van Samang met zijn band op het podium van Lier Centraal staan. Vanaf 19-19.15 uur zorgt Xzent, een pop/rock coverband met Lierse roots voor de opwarmer. Om het evenement vlot en veilig te laten verlopen, zijn een aantal verkeersmaatregelen nodig.De Grote Markt wordt afgesloten voor ALLE verkeer van donderdag 14 uur tot vrijdagnacht 2 uur. Opgelet: ook de lijnbussen volgen een omleiding. Kijk dus vooraf je persoonlijke route na op www.delijn.be.

Persvoorstelling nieuwe interventiewagens

Vanaf vandaag neemt onze dienst interventie 2 nieuwe voertuigen in gebruik die zijn opgeleverd door het Liers Autocenter.  De voertuigen zijn uitgerust met een vierwielaandrijving om de veiligheid van ons personeel in alle weersomstandigheden te garanderen . Omdat deze interventiewagens 24/24 en 7/7 operationeel zijn, leggen zij ongeveer 50.000km per jaar af. Gezien op dit ogenblik volwaardige alternatieven met een andere aandrijving voor dit soort voertuigen niet echt rendabel of beschikbaar zijn, wordt nog steeds voor diesel gekozen.

Herken je je fiets? Gelieve contact op te nemen met ons via het nummer 03/491 44 00.

De nasleep van de droogte van 2018 laat zich nog steeds duidelijk voelen in verschillende waterlopen in Vlaanderen. Grondwatervoorraden hebben zich onvoldoende kunnen herstellen tijdens de afgelopen winter waardoor bij afwezigheid van neerslag, peilen en debieten van de waterlopen snel dalen. De toestand van verschillende ecologisch kwetsbare waterlopen blijft achteruitgaan. Verschillende waterlopen dreigen droog te vallen. 

 

Resultaten maandthema juni : gsm achter het stuur

Tijdens de maand juni werden in het kader van het maandthema “gebruik van de GSM/smartphone aan het stuur”” 87 processen-verbaal opgesteld. Het ging om 3 minderjarigen die een jongeren proces-verbaal kregen en 84 meerderjarigen die een boete zullen krijgen.

In juli en augustus zullen wij ons focussen op de “ZOMERBOB” campagne.