Drie daders geïdentificeerd na uitzending Faroek

Wij hebben drie verdachten kunnen identificeren voor een diefstal met geweld op vrijdag 19 april in Lier. De doorbraak in het onderzoek kwam er na een oproep in Faroek dinsdagavond.Drie jonge mannen volgden op 19 april het slachtoffer en vielen hem aan in de Brouwerijstraat in Lier. Ze hadden het gemunt op de gsm van het slachtoffer, maar uiteindelijk gingen ze aan de haal met zijn portefeuille gestolen. Het slachtoffer werd bij de feiten zwaar toegetakeld.

Op dinsdag 3 december werden camerabeelden van de verdachten verspreid via het opsporingsprogramma Faroek. Dankzij het programma zijn de drie verdachten nu geïdentificeerd. Twee verdachten hebben zich dinsdagavond spontaan gemeld bij PZ Rupel. Een 17 -jarige man uit Boom en een 19-jarige man uit Temse hebben een verklaring afgelegd en ze werden gearresteerd.
De minderjarige verdachte werd voorgeleid bij de jeugdrechter in Antwerpen. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden . De meerderjarige is in de loop van de dag bij de onderzoeksrechter in Mechelen voorgeleid en na verhoor aangehouden.
De derde verdachte , een 17-jarige man uit Mechelen, wordt verder opgespoord.

Bij deze willen wij graag Faroek en zijn medewerkers bedanken voor de uiterst succesvolle samenwerking!