Man aangehouden omwille van grooming en belaging

Op zaterdag 5 november kregen wij een aangifte van grooming binnen. Grooming is een proces waarbij een dader het vertrouwen van een minderjarig slachtoffer probeert te winnen met het doel om deze persoon seksueel te misbruiken.

Een 30-jarige man probeerde een 14-jarige jongen naar zijn appartement te lokken. De verdachte trakteerde het slachtoffer op een drankje en bood hem geld aan om hem met iets te helpen.  Het slachtoffer vond dit terecht verdacht en deed hier aangifte van.

grooming

Enkele dagen voordien hadden we ook al een melding gekregen dat een 16-jarig meisje dat als jobstudente werkte in een supermarkt, werd belaagd door een verdachte man. Dankzij deze melding en de alertheid van de supermarktuitbaatster, konden we onmiddellijk de stadsbewakingscamera's inzetten om de verdachte duidelijk in beeld te brengen en op te sporen.

Het slachtoffer van de grooming sprak iets later toevallig met een vriendje hierover die ook meldde dat hij net door deze man benaderd is geweest. Door een zeer snelle en alerte handeling verwittigden de twee 14-jarige slachtoffers de politie waardoor wij de dader konden aantreffen en arresteren. Er werd een huiszoeking uitgevoerd waarbij dezelfde kleren werden teruggevonden die de man aanhad tijdens de belaging van het 16-jarige meisje. Dankzij de stadsbewakingscamera's en de alertheid van de jongeren kon de link met deze verschillende dossiers gelegd worden en de dader snel gevat worden en zo erger voorkomen worden.

De 30-jarige man werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Mechelen. Hij besliste om hem verder aan te houden. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar de gevangenis.

Indien er nog minderjarige slachtoffers de laatste 6 maanden in Lier benaderd zijn geweest door een 30-jarige man met gelijkaardige feiten, mogen zij contact opnemen met de lokale politie van Lier via het nummer 03/491 44 00.

Labels