Resultaten korpsactie gericht op drugsgebruik, overlast en inbraken

Van zaterdag 17 november op zondag 18 november voerde de lokale politie van Lier in samenwerking met de federale politie een grootschalige korpsactie uit in teken van een aantal aandachtspunten bepaald in het Zonaal veiligheidsplan namelijk drugs, inbraken en overlast.

 

Tijdens het eerste deel van de avond werd er op drugs gecontroleerd aan het stadion van de Lierse kempenzonen. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Federale politie die 2 stille drugshonden inzette. 3 supporters hadden een kleine hoeveelheid drugs op zak .

Tijdens de donkere maanden stijgen de inbraakcijfers. De laatste weken zette deze trend zich ook door in Lier. Tijdens het tweede deel van de avond controleerde de lokale politie van Lier in verschillende inbraakgevoelige wijken op verdachte handelingen. Verschillende voetpatrouilles patrouilleerden in de inbraakgevoelige wijken . Op bepaalde ingangswegen stonden vaste controleposten. In totaal werden een 50-tal voertuigen gecontroleerd. Bij 1 persoon trof de politie 15 gram marihuana aan. Dit werd in beslag genomen.

Het tweede deel van de actie stond in teken van overlast in het Liers uitgaansmilieu. De lokale politie van Lier ontving de laatste maanden verschillende klachten van zinloos geweld uitgevoerd door een groep jongeren die het centrum terroriseerden. Kort na middernacht viel de politie binnen in 1 horecazaak op het Zimmerplein en 1 horecazaak in de Eikelstraat.  In totaal werden er 200 personen gecontroleerd waarbij 1 persoon bestuurlijk werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde . In 1 horecazaak werden er 3 zakjes harddrugs gevonden, in de andere horecazaak 2 zakjes marihuana en 1 zakje harddrugs.

De lokale politie van Lier en de Burgemeester van Lier willen hiermee een duidelijk signaal geven dat er een nultolerantie geldt voor drugs en uitgaansgeweld in Lier.De politie bedankt de collega’s van de federale politie voor hun samenwerking , de betrokken horecazaken voor hun medewerking en wil graag benadrukken dat deze zaken niet geviseerd werden .Deze acties zullen in de toekomst herhaald worden.