Resultaten weekend 14-15-16 januari

Dit weekend organiseerden wij verschillende controleacties. Deze acties kaderden in onze prioriteiten die vastgelegd zijn in ons zonaal veiligheidsplan.

Op vrijdag 14 januari organiseerden we een grote overlastactie. In de vooravond controleerden we op het toezien van de fietszone en op hinderlijk fietsgedrag zoals enkelrichting rijden of rijden zonder verlichting. Er werden geen inbreuken vastgesteld. Fijn om te zien dat de sensibiliseringscampagne heeft gewerkt!

Om 23u zagen we toe of de horecazaken zich hielden aan het sluitingsuur opgelegd volgens de coronamaatregelen. 1 horecazaak en 1 frituur waren nog klanten aan het bedienen. Hier zal een gevolg aan gekoppeld worden. Wij danken de andere horecazaken voor hun medewerking en zeer vlotte samenwerking!

In de nacht van vrijdag op zaterdag stond er ook een anti-inbraakactie op het programma. Er werd extra gepatrouilleerd in 7 wijken in Lier en Koningshooikt die de laatste weken getroffen werden door een aantal inbraken. Op de Koningin-Astridlaan onderschepten we een voertuig met 6 lachgasflessen. Op de parking van het KTA botsten we op een chauffeur die 21,6 gram Hasj bij zich had. Alles werd in beslag genomen en beide verdachten werden verhoord. 1 persoon werd ook betrapt op wildplassen en zal een GAS-boete ontvangen.

In het kader van de winterBOB controleerde onze verkeerdienst zowel op zaterdag als zondag op het rijden onder invloed.

Op zaterdag werden er controles uitgevoerd op 3 plaatsen. In totaal passeerden 95 chauffeurs onze controles waarvan 92 personen safe bliezen of 97% van de gecontroleerde chauffeurs. 2 chauffeurs mochten direct hun rijbewijs inleveren. 1 persoon blies alarm. Er werden nog een aantal onmiddellijke inningen getroffen voor inbreuken tegen keuring, wegcode, snelheid en achterstaande betalingen. We stelden 5 GAS-boetes verkeer en een aantal processen-verbaal voor het ontbreken van de juiste documenten qua rijbewijs, inschrijving of verzekering. Zondag werd er 'vliegende ' controles uitgevoerd. Hierbij blies niemand positief of alarm.