Update Corona

Update: vanaf morgen 25 juli mondmasker verplicht in de Lierse binnenstad. Meer info op https://bit.ly/mondmaskerlier . De nationale veiligheidsraad van 23 juli besliste over een aantal extra maatregelen zoals een uitbreiding van de mondmasker-verplichting. (ℹ️www.info-coronavirus.be)

Voor Lier betekent dit dat je vanaf morgen, zaterdag 25 juli, ook (bijkomend op de eerder verplichte locaties) een mondmasker zal moeten dragen op volgende plaatsen:

☑️ in de ganse binnenstad, de zone binnen de stadsvesten. Op de stadsvesten zelf is het dragen van een mondmasker voorlopig niet verplicht. Ook als fietser in de binnenstad ben je verplicht een mondmasker te dragen.

☑️ op alle markten en kermissen, al of niet gelegen in de binnenstad: de zaterdagmarkt aan het Renaat Veremansplein, de mogelijke vintagemarkten, brocantemarkten en rommelmarkten, de groentemarkt op het Paradeplein.

☑️ in de publieke ruimten van alle openbare gebouwen - dit was al verplicht in Lier.

☑️ in horecazaken, behalve als je aan tafel zit.

😷 Het dragen van een masker blijft sterk aanbevolen in alle andere gevallen, vooral in situaties waar je niet voldoende afstand kan houden.

❤️ Bedankt Lierenaars & Hooiktenaars om ook nu, opnieuw, allemaal samen je verantwoordelijkheid te nemen. Zo maken we samen van Lier een zo veilig en gezond mogelijke stad! 💪#samentegencorona