Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien helemaal gratis. Bezorg ons het ingevulde formulier minstens 7 dagen voor vertrek!

Vul het formulier in op Police-on-web of kom naar ons bureel op het Paradeplein 1, 2500 Lier en vul hier een formulier in. Wij helpen je graag verder!

We geven graag nog enkele tips mee:

1. Wees discreet

Vertel niet aan iedereen dat je op vakantie gaat, laat geen briefje achter en kondig zeker je afwezigheid niet aan op Twitter, Facebook of andere sociale netwerksites. Dieven lezen namelijk mee!

2. Geef teken van leven

Laat iemand regelmatig je brievenbus leegmaken, je gras maaien en je gordijnen af en toe opendoen en sluiten, zo lijkt het of er is altijd iemand aanwezig.

3. Sluit alles goed af

Check voor je vertrekt of alle deuren en ramen goed afgesloten zijn. Laat geen gereedschap rondslingeren in uw tuin en berg uw waardevolle spullen op in een kluis.

4. Sleutels en alarm

Geef je sleutels aan de persoon die je brievenbus leegmaakt of je planten water geeft, laat ze zeker niet achter op een voor de handliggende plaats. Activeer uw alarm en stel uw alarmcentrale op de hoogte van uw afwezigheid.

5. Verzekering

Check voor je vertrekt de geldigheidsdatum van je brand- en diefstalpolis.

Meer tips? Bekijk zeker onze anti-inbraakbrochure

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lier via het contactformulier of telefonisch via 03 491 44 00 .