Houd dieven buiten

Het slachtoffer worden van een inbraak is voor velen een traumatische ervaring. In de meeste gevallen zou de inbraak echter kunnen vermeden worden. Veel woningen zijn immers weinig of niet beschermd tegen deze vorm van criminaliteit. Door relatief eenvoudige maatregelen te nemen, kun je de risico's aanzienlijk verminderen. Zeker tijdens de donkere wintermaanden slaan dieven vaker toe!

Wij geven u enkele tips om ervoor te zorgen dat uw woning minder snel het mikpunt van inbrekers wordt:

  • Ben je maar even uit het huis? Sluit toch alles goed af! Laat ramen nooit openstaan, ook niet op een kier, want dan kunnen ze eenvoudig ingetrapt worden. Sluit de voor- en achterdeur goed af. Bedenk dat dieven ook via de bovenverdieping of zelfs via een dakraam je woning kunnen binnendringen.
  • Vergeet ook niet de makkelijk bereikbare koepels en keldergaten goed af te sluiten. Deze "toegangswegen" worden vaak over het hoofd gezien.
  • Voorzie schuiframen van een extra beveiliging door onderaan een precies passende stok te leggen tussen de stijlen.
  • Zorg voor een goed sleutelbeheer. Laat je sleutel nooit achter op "klassieke" plaatsen zoals onder de deurmat, in de bloembak, onder een losliggende steen… Laat uw sleutels ook niet rondslingeren (bv. in de wagen).
  • Bevestig geen label met naam en adres aan uw sleutelhanger. Label ook niet alle sleutels in uw sleutelkastje. Dit vergemakkelijkt het werk van de dief eens hij binnen is geraakt.
  • Haal geen grote hoeveelheden geld in huis en berg waardevolle papieren en sieraden goed op. Het opbergen van geld en juwelen in een kluisje is zeker en vast een goed idee.
  • Zorg voor een goede zichtbaarheid van uw woning: te hoge beplanting, muurtjes of andere afsluitingen verhogen uw privacy maar ze vergemakkelijken ook het werk van de inbreker. Investeer ook in goede buitenverlichting.

Meer tips? Neem een kijkje in onze anti-inbraakbrochure!

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lier via het contactformulier of telefonisch via 03 491 44 00 .