1 dronken bestuurder, 86 snelheidsovertreders en 43 foutparkeerders

Afgelopen weekend werd 1 bestuurder in Mol betrapt op dronkenschap achter het stuur. Verder werden er 43 parkeerovertredingen en 86 snelheidsovertredingen vastgesteld in de drie gemeenten van onze politiezone. Omwille van de kerstmarkt en de dierenmarkt, werden in het centrum van Mol 27 voertuigen getakeld die geparkeerd stonden op het Rondplein, de Corbiestraat, de Lakenmakersstraat en de Adolf Reydamslaan.  Aan het station in Mol stonden 4 voertuigen langer geparkeerd dan de maximum 15 minuten die er zijn toegestaan. In de toekomst zal er extra gecontroleerd worden op het respecteren van de duurtijd op de plaatsen waar je maximum een kwartier mag parkeren.

 

In het kader van de BOB-campagne werd er op vrijdag 7 december gecontroleerd langs de Kastelsedijk in Dessel, de Borgerhoutsedijk in Mol en de Olmensebaan in Balen. Alle gecontroleerde bestuurders waren BOB!
Tijdens de WODCA-actie op zaterdag 8 liep 1 chauffeur tegen de lamp langs de Gompelbaan in Mol. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. De bestuurders die de controle langs Stenehei in Dessel en Molsesteenweg in Balen passeerden, waren allemaal in regel.

Verkeerscontrole
 

Tijdens de gerichte controle op fout parkeren in onze politiezone werden afgelopen zaterdag 9 boetes uitgeschreven aan bestuurders die hun wagen op het voetpad geparkeerd hadden. 1 chauffeur stond zonder geldige kaart geparkeerd op een mindervalidenplaats en 1 wagen stond geparkeerd buiten de parkeervakken. Er werd ook 1 parkeerovertreding vastgesteld op een plaats waar de rijbaan verdeeld is in rijstroken.

Aan de Baileybrug werd gecontroleerd op het respecteren van de verkeerslichten en de beperking voor zwaar vervoer. Hier werden geen overtredingen vastgesteld.

Resultaten snelheidscontrole zondag 9 december

Op zondag 9 december controleerde onze mobiele snelheidsmeter 287 passanten langs de Castelsebaan in Mol. 87 procent van de bestuurders hield zich aan de maximum toegelaten snelheid. Langs Bukenberg in Balen hield slechts 60 procent van de gecontroleerde bestuurders zich aan de maximum toegelaten snelheid van 50 km/uur. Er werden 50 bestuurders betrapt die te snel reden.