108 plaatsen en 63 voertuigen gecontroleerd tijdens Handhavingsweek

Tijdens de tweede editie van de ‘Handhavingsweek’ van Mooimakers van 17 tot 23 september controleerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol in totaal 108 zogenaamde hotspots van zwerfvuil en sluikstorten. Er werden 13 processen-verbaal opgesteld tegen onbekenden en 1 GAS-boete. Op zaterdag 22 september werden er verschillende controles gedaan in de omgeving van de containerparken, zowel in Balen, als in Dessel en Mol.  Daarbij werden 63 voertuigen gecontroleerd. Tijdens die actie lag de nadruk vooral op het sensibiliseren en het belonen van burgers die helemaal in regel waren met de wettelijke voorschriften. Zo kregen heel wat bestuurders een afvalzakje met een sticker en een balpen van Mooimakers als beloning.

 

108 hotspots gecontroleerd

Op maandag 17 september werden 11 plaatsen werden gecontroleerd op sluikstort. Dat resulteerde in 6 processen-verbaal en 1 GAS-boete. Ook op woensdag 19 september werden 11 plaatsen gecontroleerd op sluikstort. Daarbij werden 2 processen-verbaal opgesteld. Op vrijdag 21 september passeerde de interventieploeg langs 37 hotspots. Dat leverde 1 proces-verbaal op. Zaterdag 22 september werden er 49 plaatsen gecontroleerd en 4 processen-verbaal opgesteld.

Voetpatrouille met extra aandacht voor zwerfvuil en sluikstort in Mol centrum

Opvallend positief waren de bevindingen tijdens een voetpatrouille van vrijdag 14 september op zaterdag 15 september tussen 22.00 en 02.00 uur in de ruime omgeving van de Corbiestraat. In die tijdspanne werden geen inbreuken vastgesteld.

Controles langs toegangswegen containerparken

Op zaterdag 22 september werden er in totaal 3 controleposten opgesteld in de omgeving van de containerparken. In Dessel werden 12 voertuigen gecontroleerd, in Balen 15 en in Mol 36 voertuigen. Er werden 5 mondelinge opmerkingen gemaakt inzake ladingzekering, 1 inzake reproductienummerplaat en 1 inzake verzekeringsdocument. Er werden in totaal 150 gadgets uitgedeeld aan bestuurders die helemaal in regel waren met de wettelijke voorschriften.