5 vrachtwagenchauffeurs niet in regel met voorschriften

De lokale politie voerde op dinsdag 18 september tussen 09.00 en 16.00 uur langs de Zuiderring in Mol een specifieke controle-actie op zwaar vervoer. 5 vrachtwagenchauffeurs waren niet in regel met de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke goederen. Er werd een totaalbedrag van 2 035 euro aan boetes uitgeschreven.

 

 

In samenwerking met de ADR wegeninspecteurs van Wegen en Verkeer controleerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol onder andere op vrachtvervoer, rij- en rusttijden, inhaalverbod, ladingzekering, overlading, uitzonderlijk vervoer en de ADR-wetgeving (internationaal wegvervoer van gevaarlijke goederen). 5 vrachtwagenchauffeurs gingen de bon op. Bij 2 van hen was de ladingzekering niet in orde. Bij 1 vrachtwagen ontbrak een waarschuwingsteken. Daarnaast werd ook een vrachtwagen aangetroffen met restanten van gevaarlijke goederen op buitenkant tank en een vrachtwagen die rondreed met een vervallen brandblusser en schriftelijke richtlijnen die niet conform waren.

Tijdens de ADR controle werden ook 2 processen-verbaal opgesteld wegens fout parkeren en parkeren op het voetpad. 1 bestuurder krijgt een boete van 66 euro vanwege overlading. Er werd ook 1 brommer in beslag genomen aangezien deze niet verzekerd en ingeschreven was.