Dalend aantal drugsdelicten op Legacy Festival

Op zaterdag 15 juni werden bezoekers op de 5de editie van het Legacy Festival op het Zilvermeer in Mol gecontroleerd op drugsbezit. Bij 40 festivalgangers die de controlepost passeerden, werden verdovende middelen aangetroffen. Er werden 2 dealers gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Daarvan werd 1 aanhouding bevestigd. Voor deze drugsactie werden in totaal werden een 60-tal  agenten van de lokale politie Balen-Dessel-Mol en de federale politie ingezet. Vorig jaar werden bij een gelijkaardige controle 65 bezoekers betrapt op illegale drugs. In de omgeving festival werd ook gecontroleerd op drugsgebruik in het verkeer. Daarbij werd 1 rijbewijs ingetrokken. De hele actie verliep in vlotte samenwerking met de organisatie van Legacy Festival.

 

 

legacy

Alle bezoekers die afgelopen zaterdag tussen 13.00 uur en 22.00 uur het festivalterrein van het uitverkochte Legacy Festival binnenkwamen, werden gecontroleerd op illegaal drugsbezit. Daarbij werden ook een aantal drugshonden ingezet. De vangst bestond voornamelijk uit gebruikershoeveelheden. Wie betrapt werd moest onmiddellijk een boete betalen en het terrein verlaten. Voor het bezit van marihuana bedroeg de boete 75 euro. Voor alle andere drugs was dit 150 euro. Er werden heel wat verschillende soorten drugs in beslag genomen, van cannabis tot xtc, speed, cocaïne en GHB. Bij de controle liepen 2 dealers tegen de lamp. Het gaat om een 44-jarige man uit Nijlen en een 43-jarige man uit Leopoldsburg. Beide mannen werden gearresteerd en voorgeleid. 1 aanhouding werd bevestigd door de onderzoeksrechter. Bij de verkeerscontrole in de omgeving van het festival werd 1 bestuurder betrapt op rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. 3 chauffeurs hadden te diep in het glas gekeken en 1 bestuurder reed rond zonder rijbewijs en verzekering.

 

De lokale politie Balen-Dessel-Mol zal ook op toekomstige evenementen en festivals drugscontroles uitvoeren. Daarmee wil de politie een duidelijk signaal geven dat drugs niet op een festival thuishoren en hoopt daarmee een ontradend effect uit te lokken.