Drie arrestaties na overval op frituur in Olmen

In het onderzoek naar een zeer brutale overval op een frituur in Olmen (Balen) heeft de recherche van PZ Balen-Dessel-Mol afgelopen weekend na intensief speurwerk een 18-jarige en twee minderjarigen kunnen arresteren.

Lokale politie Balen-Dessel-Mol - Arrestatie

De 37-jarige zaakvoerder van een frituur aan het Kerkplein in Olmen (Balen) wilde op donderdagavond 13 april net na 22 uur zijn zaak sluiten, toen twee vermomde verdachten hem met een vuurwapen bedreigden. Ze eisten de inhoud van de kassa. Tijdens een handgemeen werd een schot gelost, waarbij de kogel de friturist in het been werd geraakt.

De overvallers gingen er vandoor op een bromfiets. Een patrouille van PZ Balen-Dessel-Mol was snel ter plaatse. Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis van Mol gebracht. De man en zijn gezin waren erg onder de indruk van de feiten en zullen bijstand kregen van slachtofferbejegenaars.

De lokale recherche startte meteen een onderzoek op. Vrijdagavond kon de bromfiets en de kledij van de verdachten al uit het kanaal worden gehaald. Het verdere onderzoek met onder meer huiszoekingen resulteerde in de arrestatie van een 18-jarige en twee minderjarigen.

Het parket vraagt de aanhouding van de meerderjarige en de gesloten plaatsing van de minderjarigen. De feiten zijn gekwalificeerd als diefstal met geweld of bedreiging, door 2 of meer personen, bij nacht, met vluchtvoertuig en met wapens en poging tot doodslag.

De onderzoeksrechter leidt het verdere onderzoek.

Persbericht Parket Antwerpen: Persbericht - Balen - Drie arrestaties na overval op frituur | Openbaar Ministerie (om-mp.be)

17.04.2023