Lokale politie Balen-Dessel-Mol zoekt perfecte combi’s

De lokale politie Balen-Dessel-Mol lanceerde haar eerste rekruteringscampagne met de slogan ‘de perfecte combi’. Aan de hand van de website www.deperfectecombi.be, een eigentijds promofilmpje en via sociale media verduidelijken de eigen medewerkers van het korps dat er zeker 101 redenen zijn om bij de lokale politie Balen-Dessel-Mol te werken. De campagne toont aan dat er voor iedereen die interesse heeft een perfecte combi mogelijk is en moedigt hen aan om zijn of haar perfecte combi te ontdekken. 

Liene, inspecteur_de perfecte combi

“Ons korps is in volle evolutie. Met deze rekruteringscampagne willen we talent aantrekken om onze eenheid de komende jaren te versterken. Een team dat professioneel, performant en op een gemoderniseerde manier kan werken aan de veiligheid en de leefbare omgeving van 70.000 inwoners in de gemeenten Balen-Dessel-Mol.”, motiveert korpschef Walter Coenraets.

Ontdek jouw perfecte combi
Liever een uitdagende 9-to-5 bureau job of spanning op het terrein? Iedereen heeft eigen interesses, talenten en vindt andere aspecten in zijn of haar job belangrijk. Zo getuigen alvast een aantal medewerkers over hun perfecte combi op de website:

“Een job vol afwisseling die je ook nog eens fit houdt, da’s voor mij de perfecte combi.”
Liene, inspecteur

“Mensen helpen in eigen buurt en flexibele werktijden, da’s voor mij de perfecte combi.”
Niels, wijkinspecteur

“Mijn passie voor politiewerk en technisch inzicht inzetten, da’s voor mij de perfecte combi.”
Geert, logistiek ondersteuner

Dankzij de veelzijdigheid van politiewerk is er voor iedereen wel een perfecte combinatie te vinden. “Door dit te benadrukken en ook de mens achter het uniform te tonen, mikken we op uiteenlopende profielen. Dus ook mensen die een job bij de politie in eerste instantie misschien niet overwegen, maar wel beschikken over de juiste talenten. De bedoeling is om verder te bouwen aan een korps met diversiteit. Een team dat bestaat uit een perfecte combinatie van gespecialiseerde operationele medewerkers en sterke profielen in onze administratieve en logistieke functies.”, aldus Coenraets.

Ontdek al onze vacatures
Op de vacaturepagina van de nieuwe website is een overzicht te vinden van operationele en/of burgerfuncties die op dat moment vacant zijn.

Geïnteresseerden of kandidaten kunnen voor meer informatie of met vragen terecht via mail op pz.balendesselmol.hrm@police.belgium.eu  of telefonisch op het nummer 014 33 37 50 (tijdens kantooruren)

Ontdek onze troeven
Aan de hand van de campagne zet de lokale politie Balen-Dessel-Mol in de verf dat deze Kempense politiezone erg veelzijdig is. Er is heel wat toerisme en recreatie, de dagelijkse verkeersdrukte, treinstations, grote festivals, een grote scholengemeenschap, de grens met Nederland en de instellingen voor bijzondere jeugdzorg.

“Mensen die onze gemeenten niet kennen onderschatten vaak de diversiteit van ons werkterrein. Als lokale politie kunnen we onze eigen accenten leggen, onze werking en ons materiaal afstemmen op deze uiteenlopende fenomenen. Dat maakt ons werk extra boeiend en aantrekkelijk voor politiemensen. Denk bijvoorbeeld aan onze inzet tijdens Graspop Metal Meeting. Een hele operatie waarbij al onze teams samenwerken en heel wat materialen ingezet worden.”

Verder profileert de lokale politie Balen-Dessel-Mol zich als een werkgever met aandacht voor welzijn op het werk, innovatie, sociale en sportieve activiteiten en een knappe uitrusting.

Meer info
Voor persvragen, aanvragen voor interviews of meer informatie over deze campagne, contacteer:

Lotte Caers, consulent communicatie
E-mail: lotte.caers@police.belgium.eu
GSM: 0471 70 02 45