Lokale politie blikt terug op een uiterst vlot verlopen editie van Graspop Metal Meeting

De lokale politie Balen-Dessel-Mol blikt terug op een 24ste editie van Graspop Metal Meeting met relatief weinig incidenten, zonder verkeersproblemen en gunstige weersomstandigheden. De meeste aangiftes hadden te maken met verlies of diefstal. Slechts 6 festivalgangers werden voor openbare dronkenschap of ordeverstoring bestuurlijk aangehouden en voor de gepaste duur opgesloten.

toezicht GMM

Ondanks deze uitverkochte Graspop Metal Meeting met een 150.000-tal metalliefhebbers was er de afgelopen dagen nauwelijks verkeershinder in onze politiezone, dankzij een goed uitgewerkt verkeerscirculatieplan. De uitstroom kende zondagnacht na het optreden van headliner 'Kiss' een piek, maar verliep zonder wachttijden of files. Ook op en rond het festival verliep alles gemoedelijk en rustig. 

Er werd net als bij de vorige edities werd er in samenwerking met de organisatie en de interne security extra aandacht besteed aan het voorkomen van gauwdiefstallen. In vergelijking met de vorige edities waren er een pak minder diefstallen. In totaal werden tijdens de duur van het hele festival een 50-tal meldingen van diefstallen/verlies geregistreerd. 

Gevonden en verloren voorwerpen

Op de lost & found stand van de organisatie werden de voorbije dagen heel wat voorwerpen binnengebracht. Het gaat vooral om GSM’S, portefeuilles en bankkaarten. Op dinsdag 25 juni gaan de niet opgehaalde voorwerpen naar de politie wijkpost in Dessel. De politie probeert de rechtmatige eigenaar op te sporen en identiteitsdocumenten, bankkaarten en andere identificeerbare voorwerpen terug te bezorgen. Van sommige voorwerpen (zoals kledingstukken, rugzakken, gsm's, …) lukt het niet altijd meteen om de eigenaar terug te vinden. Wil je weten of jouw spullen hiertussen zitten? Stuur een mailtje met de beschrijving van het voorwerp naar wijkdessel@politiebalendesselmol. Onze verantwoordelijke zal je zo snel mogelijk een antwoord sturen.

Meer info: Politiezone Balen-Dessel-Mol - Wijkpost Dessel, Kwademeer 26, 2480 Dessel, tel. 0032(0)14 33 37 80 (tijdens kantooruren), e-mail wijkdessel@politiebalendesselmol.be

Diefstallen op festivalterrein

Bezoekers die door verlies of diefstal waardevolle materialen of belangrijke documenten zijn kwijtgeraakt, doen hiervan best aangifte doen bij de politie. Dit kan niet per mail. Hiervoor moet je naar één van onze politiekantoren komen of naar een politiebureau in je eigen woonplaats.

Labels