Resultaten WODCA-actie: 98 procent van bestuurders waren BOB en 86 procent in regel met snelheid

Afgelopen weekend combineerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol een controle op alcohol achter het stuur met een snelheidscontrole. 2 bestuurders moesten het rijbewijs onmiddellijk inleveren omwille van een positieve ademtest. De andere 106 chauffeurs die gecontroleerd werden, waren allemaal BOB. Daarnaast werden 263 bestuurders in de omgeving van de controleposten gecontroleerd op snelheid. 226 bestuurders hielden zich aan de snelheidsregels. Heel wat automobilisten die zich zowel aan de maximum toegelaten snelheid hielden en “safe” geblazen hadden, werden beloond met een Control Cruiser-sticker.

control cruiser

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober stelde de lokale politie Balen-Dessel-Mol een controlepost op langs Ezaart in Mol. Alle 37 chauffeurs die gecontroleerd werden waren in regel. Nadien verplaatste de controlepost naar de Veldstraat in Balen. Ook daar bleken alle 43 gecontroleerde bestuurders zich te houden aan het BOB-principe. De laatste controles gingen door langs de Turnhoutsebaan in Mol. Daar liepen 2 van de 26 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp bij de alcoholcontrole.

Positieve flitsactie Control Cruiser

Naast de alcoholcontroles werden bestuurders in de omgeving ook gecontroleerd op snelheid. De lokale politie Balen-Dessel-Mol zette hierbij de snelheidscampagne “Control Cruiser” van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) kracht bij.  De actie van VSV wil bestuurders overtuigen om een correcte snelheid aan te houden. Tijdens onze flitsactie zagen we afgelopen weekend 86 procent Control Cruisers. Een 70-tal Control Cruisers die ook BOB bleken te zijn, werden bedankt om relax te rijden met een Control Cruiser-sticker.