Fiets gevonden of op zoek naar je fiets?

Heb je een verlaten fiets gevonden op openbaar domein in Balen, Dessel of Mol? Verwittig ons, zodat we de fiets kunnen laten ophalen. Het gemeentebestuur plaatst alle ‘gevonden’ fietsen op www.bikebank.be. Is je fiets gestolen? Neem dan een kijkje op deze site. Je kan op de site laten weten dat je de rechtmatige eigenaar bent en een afspraak maken om jouw fiets op te halen.

Fiets gevonden op het openbaar domein?

  1. Verwittig de politiezone Balen-Dessel Mol via 014 33 37 00 of via  pz.balendesselmol.onthaal@police.belgium.eu
  2. De politie geeft de opdracht aan het gemeentebestuur om de fiets op te halen
  3. Het gemeentebestuur plaatst de fiets op www.bikebank.be
  4. Na drie maanden worden alle niet-teruggevorderde fietsen eigendom van het gemeentebestuur

Je fiets gestolen?

  1. We raden aan om aangifte te komen doen in één van onze politiekantoren. Maak een afspraak
  2. Je surft naar www.bikebank.be om te kijken of jouw fiets op de site staat (zie handleiding)
  3. Heb je je fiets gevonden? Laat het dan weten via het formulier op de website. Hiervoor moet je je eerst registreren in het systeem (zie handleiding)
  4. De uitvoeringsdienst van de gemeente ontvangt een melding en neemt met jou contact op om te bepalen of jij de rechtmatige eigenaar bent.
  5. De uitvoeringsdienst van de gemeente maakt een afspraak met jou om de fiets op te halen. Als je je fiets komt afhalen, moet je een bewijs van aangifte bij de politie kunnen voorleggen.

Gevonden fietsen worden drie maanden bewaard. Die termijn is wettelijk vastgelegd. Nadien worden de fietsen eigendom van het gemeentebestuur. De fietsen die in goede staat zijn, worden online geveild samen met andere afgeschreven goederen.

Registreer jouw fiets na aankoop op www.bikebank.be

Registreer jouw fiets meteen na aankoop of zo snel mogelijk gratis (met foto) in de Bikebank. Dit vergroot de herkenbaarheid en de kans dat je je fiets terugvindt na diefstal.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Balen-Dessel-Mol via het contactformulier of telefonisch via 014 33 37 00.