Hoe registreert u uw alarmsysteem ?

Politiediensten moeten doelgericht kunnen reageren op elke noodoproep. Daarom is het gebruik van alarmsystemen tegen inbraak wettelijk geregeld. Zo wordt de politie niet bestookt met "loze alarmen" en kan ze zich concentreren op echte noodgevallen waarbij personen of goederen bedreigd worden. Deze wettelijke maatregelen komen dus ook uw veiligheid ten goede en zorgen voor een betere dienstverlening.

Het is belangrijk dat de politie zo snel mogelijk de exacte plaats kent waar een alarm in werking is getreden. Hoe meer details bekend zijn over de plaats, hoe sneller de politie ter plaatse is en hoe beter ze uw veiligheid kan garanderen. Daarom moeten alarmsystemen vanaf 1 juli 2010 verplicht geregistreerd worden op de website : www.police-on-web.be. Uw gegevens komen in een databank terecht die ervoor moet zorgen dat de politie efficiënt en snel kan optreden bij onraad.

Heeft u een alarmsysteem dat aangesloten is op een alarmcentrale dan nemen zij de registratie voor hun rekening.

Is uw alarmsysteem niet aangesloten op een alarmcentrale dan dient u uw alarmsysteem binnen de tien dagen na eerste in gebruik aan te geven. Ook voor het wijzigen of afmelden van gegevens heeft u maximum tien dagen tijd.

Om uw alarmsysteem te registreren hebt u uw elektronische identiteitskaart (e-id + pincode), een eID-kaartlezer en internetverbinding nodig.

Zelf nog geen kaartlezer ? Surf dan naar www.cardreaders.be en bestel uw exemplaar.

Surf dan naar de website www.police-on-web.be en volg deze stappen :

  • Alarmsystemen
  • Beheer alarmsystemen : kies uw profiel, vul vervolgens uw persoonsgegevens in en meld uw alarm aan. Volg daarna de vaste procedure.

Alarmsysteem goed geregistreerd ? Dan ontvangt u meteen uw gebruikersnummer : Bewaar dit goed. In geval van een alarmmelding moet u dit meedelen aan de politiediensten !

Voor wijzigingen aan uw systeem of de jaarlijkse validatie kan u eveneens terecht op www.police-on-web.be

Bron : brochure 'Geen (node)loos alarm' is ook beschikbaar op www.besafe.be (rubriek 'publicaties')

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 089366800.