21 processen-verbaal voor drugsbezit en twee verdachte dealers gearresteerd op Bunktek/Strandfuif in Glabbeek

Op vrijdag 2 augustus 2019 paste de politie van zone Hageland de procedure van de onmiddellijke minnelijke schikking toe tijdens het evenement Bunktek dat hoort bij de Strandfuif in Glabbeek. De politie kreeg versterking van twee drughonden, de federale politie en PZ Leuven.

De politie controleerde bij de ingang of de fuifgangers drugs bij zich hadden. De politie stelde naar aanleiding van deze controles 21 processen-verbaal voor drugsbezit op. Eén 17-jarige had 4,9 gram cannabis bij zich. Hij zal door het jeugdparket worden vervolgd. De overige 20 personen die werden betrapt bij de controles kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgeschoteld van 75 tot 400 euro. Zij konden ter plaatse betalen via de betaalterminal of kregen een overschrijvingsformulier mee.

De betrapte personen waren allen mannen tussen de 21 jaar en de 50 jaar. Negen mannen hadden alleen cannabis mee. Het ging telkens om minder dan 5 gram. De overige mannen hadden XTC-pillen, hasj of cocaïne in gebruikershoeveelheden bij. Eén twintiger had 0,3 gram ketamine en 1 pil XTC mee.

Tijdens de Strandfuif op zaterdag 3 augustus werden twee tieners gearresteerd die ervan verdacht worden drugs te dealen. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Aarschot en een 16-jarig meisje uit Glabbeek. De tieners werden op maandag 5 augustus voor de jeugdrechter geleid. De jongen wordt vandaag ondergebracht in de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Het meisje werd onder toezicht geplaatst van de jeugdrechter in Leuven. De feiten kwamen aan het licht toen een 15-jarige meisje rond middernacht onwel werd op de Strandfuif nadat ze een XTC-pil had genomen. Het meisje zou de pil hebben gekregen van de twee 16-jarigen. De verdachten werden gefouilleerd en de jongen had 23 XTC-pillen op zak. Het 15-jarige meisje dat onwel werd, werd overgebracht naar het ziekenhuis maar haar toestand is gunstig geëvolueerd.