Doe mee aan "1dag niet"

Wist je dat er in ons land ongeveer 150 keer per dag wordt ingebroken in een woning? Woninginbraak is na onaangepaste snelheid in het verkeer de tweede grootste bekommernis bij burgers. Een inbraak brengt niet alleen materiële schade mee maar ook de psychologische impact is niet te onderschatten.

Op deze affiche staan afbeeldingen van Bekende Vlamingen die meewerken aan het initiatief van 1 dag niet

Gedurende de week van 22 tot 28 oktober 2018 slaan burgers, gemeenten, politie en zelfstandigen voor het vijfde jaar op rij de handen in elkaar om de nadruk te leggen op inbraakpreventie. Veilig wonen kan alleen slagen als we hierin samen investeren.

Organiseer zelf een activiteit, zet inbraakpreventie extra in de kijker en maak kans op een ‘lekkere’ prijs voor je buurt!

Op www.1dagniet.be vind je meer informatie. Je kan er inspiratie putten uit de vele sensibiliseringsacties, je eigen actie registreren en verschillende informatiedragers vinden met talrijke preventietips (affiches, folders, postkaarten, video’s…)

Contacteer dmv.preventie@vlaamsbrabant.be met jouw voorstel. Zij kunnen je misschien helpen met de organisatie, affiches en ander materiaal!