3/12/2021: Moerbeke-Waas: Verschillende inbraken in voertuigen

Op woensdag 1 december ontving onze politiezone 7 aangiftes van inbraken in voertuigen.

inbreker

De feiten vonden plaats tussen dinsdagavond 30 november en woensdagochtend 1 december. In de Plaisantstraat te Moerbeke-Waas werd in 4 voertuigen ingebroken. In de Eksaardedam kregen 2 voertuigen ongewenst bezoek. In de Bevrijdersstraat werd ingebroken in 1 voertuig. Uit een lichte vrachtwagen werd een GPS gestolen. Bij de andere voertuigen werd vermoedelijk geen buit gemaakt.

We maken graag van de gelegenheid gebruik om enkele tips te delen om een inbraak in je voertuig te vermijden of de kans op een inbraak te verkleinen:

  • Parkeer uw wagen bij voorkeur in een garage of een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet-afgelegen en goed verlichte parkeerplaats.
  • Sluit uw wagen steeds zorgvuldig af: vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het open dak en de koffer goed te sluiten.
  • Neem altijd al uw waardevolle voorwerpen mee (GPS, GSM, draagbare pc, handtas, portefeuille, jas, fototoestel, sleutels...).
  • Neem steeds uw boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, het geldig keuringsbewijs en uw verzekeringspapieren) uit het voertuig, deze zijn geld waard in het criminele circuit. Dieven breken in om deze te stelen, wees hen te slim af.
  • Als u, ondanks alle voorzorgen, toch nog het slachtoffer wordt van diefstal, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze diensten via het noodnummer 101.

Graag meer tips? https://www.politie.be/5416/vragen/preventie/hoe-kan-ik-een-inbraak-in-mijn-auto-voorkomen

#samenvoorveiligheid