Hoe kan ik een inbraak in mijn auto voorkomen ?

- Parkeer uw wagen bij voorkeur in een garage of een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet-afgelegen en goed verlichte parkeerplaats.

- Sluit uw wagen steeds zorgvuldig af: vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het open dak en de koffer goed te sluiten.

- Wagen openlaten = geen braak, dus geen diefstal in de ogen van de verzekeringen en geen tussenkomst.

- Wist u dat het niet sluiten van uw portieren op de openbare weg volgens de wegverkeerswet kan beboet worden met een fikse geldboete? Sluit dus steeds uw deuren!

- Neem altijd al uw waardevolle voorwerpen mee (GPS, GSM, draagbare pc, handtas, portefeuille, jas, fototoestel, sleutels...).

- Neem steeds uw boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, het geldig keuringsbewijs en uw verzekeringspapieren) uit het voertuig, deze zijn geld waard in het criminele circuit. Dieven breken in om deze te stelen, wees hen te slim af.

- Verwijder steeds uw mobiele GPS en GPS-houder uit de wagen. Veeg ook de zuignapafdruk uit op uw voorruit. Dieven breken in uw wagen in bij het zien van de GPS en/of de GPS-houder en/of de zuignapafdruk op uw raam, in de hoop zich een GPS toe te eigenen.

- Schakel dan steeds de blue-tooth en wifi- functie uit (van uw gps, laptop, gsm..) opdat potentiële dieven dit signaal niet zouden kunnen opvangen en zo weet krijgen van aanwezigheid van uw waardevolle voorwerpen.

- Indien niets waardevols aanwezig in het voertuig, toon dit: laat uw handschoenkastje en/of kofferzeil open.

- Voorwerpen die (per uitzondering) toch in de auto blijven liggen, kunnen bij voorkeur in de afgesloten koffer opgeborgen worden. Leg het voorwerp op de plaats van vertrek in uw koffer en niet op de plaats van bestemming, zodat een potentiële dief deze handeling niet ziet.

- Hou een inventaris bij van de serienummers, merk en type van al uw waardevolle voorwerpen (save your numbers). Doe dit ook voor uw GPS, laptop, imei-nr van je GSM,... Het serienummer en imei-nr zijn unieke nummers waardoor de politie de teruggevonden gestolen goederen vlugger kan toewijzen en terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

- Gebruik de PIN-code op uw gps, deze optie is vaak voorzien maar niet standaard geïnstalleerd. Stel deze functie in, na diefstal kan uw gps niet meer gebruikt worden zonder juiste PIN-code.

- Als u, ondanks alle voorzorgen, toch nog het slachtoffer wordt van diefstal, bel 101! 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 310 33 00.