Opgelet: oplichters aan het werk!

De Politiezone Meetjesland Centrum heeft afgelopen weekend verschillende meldingen gekregen van personen die werden opgebeld door Engelssprekende personen van de firma Microsoft betreffende "computerproblemen". Dit zijn echter oplichters die de naam van Microsoft misbruiken.

Microsoft zoekt namelijk zelf nooit contact met klanten per telefoon.

Dit fenomeen, dat ook wel bekend is onder de naam 'phishing' is zeker en vast niet nieuw, maar na de recente meldingen van zo'n verdachte telefoons, lijkt het ons aangewezen om mensen nog eens te waarschuwen voor zulke oproepen en vooral om hen te wijzen op de mogelijke gevaren.

Oplichters proberen onder meer schadelijke software op je computer te installeren om je wachtwoorden voor internetbankieren te stelen, of proberen je een valse transactie met je creditcardgegevens te laten doen. Als je wordt opgebeld en hebt opgenomen, kan je best gewoon het gesprek beëindigen en zeker nooit op hun vragen ingaan!Heb je toch een nadeel geleden, dan kan je altijd aangifte doen.Tot slot : wantrouw alle mails of telefoontjes waarin om persoonlijke informatie wordt gevraagd.

Labels