Nieuws

Verkeersongeval - fietser gewond

Deze morgen omstreeks 11.00 uur kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een aanrijding tussen een fietser en een personen wagen te Eeklo.

Een 61-jarige man werd op zijn fiets aangereden op het kruispunt Stationsstraat met de Raamstraat door een personenwagen bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Eeklo.

Brand bedrijvenpark Balgerhoeke

Deze morgen omstreeks 10.00 uur kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een uitslaande brand op het bedrijvenpark Balgerhoeke gelegen langsheen de Sint-Laureinsesteenweg te Eeklo.

Bij aankomst bleek de brand te zijn ontstaan in een loods waar een loodgietersbedrijf gevestigd is.

De brandweer was snel ter plaatse en de rijbaan werd een tijdje volledig afgesloten om te bluswerken te vergemakkelijken.

WINTERBOB-campagne

Sedert het begin van de BOB-campagne op 30/11/2018 werden door de PZ Meetjesland Centrum 991 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed.

40 Bestuurders bleken te rijden onder invloed van alcohol, waarbij 10 bestuurders dermate waren geïntoxiceerd dat hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Tijdens deze campagne bleken tot op heden dus 4,04 % van de gecontroleerde bestuurders te rijden onder invloed van alcohol.

Verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Balgerhoeke 

De PZ Meetjesland Centrum is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval ter hoogte van Balgerhoeke 112B.

Tijdens de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari werd een verkeerspaal omver gereden op de verkeersgeleiders tussen de twee rijstroken. Op de plaats van het ongeval zijn gele gefluoriseerde scherven en stukjes glas gevonden.

Er is één stuk glas gevonden met het opschrift 'Yale' en 2 kleine blauwe brokstukken van een voertuig 'Volvo'.

Tijdens "het weekend zonder alcohol achter het stuur" werden, zoals aangekondigd, gerichte controles uitgevoerd op rijden onder invloed. In totaal werden 158 bestuurders aan een controle onderworpen.

Twee bestuurders waren dermate inzake alcohol geïntoxiceerd dat hun rijbewijs onmiddellijk voor de duur van 15 dagen werd ingetrokken. Twee bestuurders reden onder invloed van drugs, hun rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.