Nieuws

Laat kinderen of dieren niet achter in een auto die in de zon staat!

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat kinderen of dieren met deze temperaturen niet achter in de auto!! Helaas verschijnen er regelmatig van dit soort tragische berichten in de media. 

Een groot misverstand is dat dit soort situaties alleen voorkomen als het buiten heel warm is. Maar vergis je niet. Als het binnen in de auto ‘slechts’ 22 graden is, kan dat binnen 1 uur oplopen tot zo’n 44 graden als buiten de zon schijnt.

Op reis met caravan of mobilhome?

Gratis infomoment zaterdag 22 juni

In de lente halen vele kampeerders hun caravan of motorhome uit de winterslaap. Het laden kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren? Wat zegt de wet i.v.m. rijbewijs, snelheid, overlading,...? Aan welke technische eisen moet mijn caravan/mobilhome voldoen? 

Opzettelijke beschadiging sportterreinen - dader gevat

Gisteren 10/06/2019 omstreeks 17.00 uur kreeg de politiezone Meetjesland Centrum melding dat een bestuurder van een quad aan het rijden was op de pas ingezaaide sportterreinen aan het sportpark in Eeklo.

Dankzij een snelle tussenkomst van onze interventieploeg kon de verdachte opgepakt en geïdentificeerd worden.

Het betreft een  22-jarige man uit Eeklo. Hij zal later de herstellingskosten aan de terreinen moeten betalen.

Camerabeelden bomenveller

We zijn nog steeds op zoek naar de man die enkele bomen heeft geveld in het centrum van Eeklo.

Wie een (deurbel met) camera heeft, gelieve de beelden te bekijken van de nacht van woensdag 5 juni op donderdag 6 juni. Is hierop een man op de fiets te zien met een kleine kettingzaag?

Gelieve ons de beelden dan te bezorgen via politie@pzmeetjesland.be

Getuigen gezocht bomenveller 

De PZ Meetjesland Centrum is op zoek naar een man die afgelopen nacht een 5-tal bomen heeft geveld in het centrum van Eeklo, o.a. aan het Krügercomplex. De man verplaatst zich per fiets en velt bomen met een kleine kettingzaag. Hij is gesignaleerd in de omgeving van het Krügercomplex, de Stationsstraat, de Molenstraat, Pastoor De Nevestraat en Zuidmoerstraat. Wie meer inlichtingen heeft, kan de politie contacteren op het telefoonnummer 09 376 46 46. 

Getuigen gezocht grijpdiefstal