Nieuws

Persbericht zondag 19 januari 2020

Vrijdag 17 januari deed het verkeersteam samen met de keuringsinstantie GOCA een verkeerscontrole specifiek gericht op zwaar vervoer van goederen.

Er werden 10 vrachtwagens van verschillende nationaliteiten ( Litouwen, Roemenië, Bulgarije, Nederland, Slovakije en België) gecontroleerd.

Winkeldieven op heterdaad betrapt - persbericht donderdag 16 januari 2020

Woensdagnamiddag omstreeks 16.30 uur kon een anonieme overlastpatrouille van de PZ Meetjesland Centrum twee mannen van 26 en 27 jaar oud, met de Georgische nationaliteit, op heterdaad betrappen op winkeldiefstal.

Resultaten 'Weekend zonder alcohol'

Afgelopen weekend nam de PZ Meetjesland Centrum deel aan de actie "Weekend zonder alcohol achter het stuur" die in het kader van de Winter BOB-campagne werd georganiseerd.

112 bestuurders werden aan een controle op het rijden onder invloed onderworpen.

Gauwdieven gevat

Al drie weken op rij kreeg de politiezone Meetjesland Centrum melding van gauwdiefstallen op de wekelijkse markt in Eeklo. De "unit eigendommen" van onze recherchedienst deed vandaag toezicht op de markt. Bij deze actie konden 2 vrouwen van Bulgaarse nationaliteit, vermoedelijk woonachtig in Gent, op heterdaad worden gevat. De rechercheurs hadden beide vrouwen vlug in het oog omdat ze zich verdacht gedroegen door enkel maar oog te hebben voor de voor marktbezoekers in plaats van de kramen.

Persbericht "verkeersveilige nacht"

De PZ Meetjesland Centrum nam afgelopen nacht deel aan de "verkeersveilige nacht", traditiegetrouw ook de start van huidige "winterBOB-campagne".

Aan de actie namen 33 personeelsleden deel waaronder een aantal aspirant inspecteurs en hoofdinspecteurs van de politieschool PAULO.

Er werd vooral gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol en drugs waarbij er ook snelheidscontroles werden uitgevoerd op de toegangswegen naar het controledispositief.