Nieuws

Persbericht teruggave trouwring

Naar aanleiding van de verbouwingswerken aan de Colruytwinkel in Eeklo werden we afgelopen week in het bezit gesteld van een aantal gevonden bankkaarten en een trouwring. Via de initialen en de trouwdatum hebben we de eigenares kunnen achterhalen. Het betreft een 92-jarige vrouw uit Eeklo aan wie we gisteren de ring konden teruggeven. Ze was duidelijk geëmotioneerd en heel tevreden.

Haar man is in 2006 overleden en de ring heeft dan ook een grote emotionele waarde voor haar. Ze was de ring meer dan 2 jaar geleden verloren.

Ze bedankte ons uitdrukkelijk voor de moeite en het opzoekingswerk dat we hadden gedaan!

Persbericht : overtreding avondklok leidt tot drugsonderzoek

Tijdens een COVID-controle werd vrijdagnacht jl. een bestuurder van een fiets gecontroleerd wegens overtreding van de avondklok. Bij doorzoeking van zijn rugzak werd 82 gram speed aangetroffen. 

De bestuurder, een 23-jarige man uit Sint-Laureins werd gearresteerd en een huiszoeking werd uitgevoerd op zijn adres. Hierbij werden ongeveer 800 gram cannabis en meerdere voorwerpen aangetroffen die wijzen op drugsverkoop. Bij de huiszoeking werd nog een tweede persoon gearresteerd.

Het verder onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van PZ Meetjesland Centrum.

Persbericht overlastactie woensdag 28 april 2021

Gisteren vond in de PZ Meetjesland Centrum een overlastactie plaats.. Er werd gericht toezicht gedaan door 2 anonieme ploegen in burger van onze interventiedienst.

Er werden in totaal 27 personen gecontroleerd en er werd 30 gram cannabis in beslag genomen.

We hebben ten laste van 2 personen een pv opgesteld voor illegaal bezit van verboden blanke wapens (messen).

In Eeklo kon een op heterdaad betrapte winkeldief die de vlucht nam, nog gevat worden door het snelle optreden van de politie-inspecteurs.

In de nabije toekomst zullen nog gelijkaardige acties volgen. Door onze aanwezigheid willen wij zowel preventief als reactief optreden op de reeds gekende overlastplaatsen.

Het doel van dergelijke acties is de algemene overlast binnen onze zone aan te pakken en te beperken.

Persbericht verkeerscontrole

Gisterennamiddag heeft de PZ Meetjesland Centrum gericht gecontroleerd op het rijden onder invloed.

25 bestuurders werden aan een controle onderworpen, hierbij bleken 2 bestuurders te rijden onder invloed van cannabis.

Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

"Bij het rijden onder invloed van cannabis loop je tot 3 keer meer risico om betrokken te raken in een zwaar of dodelijk ongeval dan wanneer je nuchter bent. Cannabisgebruik tast het zicht-, gehoor- coördinatie- en reactievermogen aan. De bestuurder heeft het gevoel ontspannen te zijn, maar hij is niet in staat gepast te reageren in het verkeer, vooral in noodgevallen."

Omdat het rijden onder invloed van drugs de verkeersveiligheid duidelijk in het gedrang brengt, heeft onze Politiezone hier bij elke verkeerscontrole ook extra aandacht voor.
Afgelopen week werden binnen onze Politiezone tijdens diverse verkeerscontroles in totaal 10 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs, daarentegen bleek één bestuurder licht geïntoxiceerd te zijn door alcohol. De huidige sluiting van de horeca speelt daarbij zeker ook een rol.

Persbericht flexcontrole maaltijdkoeriers

Gisterenavond heeft de PZ Meetjesland Centrum in het kader van ons project “bestuurlijke handhaving” een actie gedaan met de sociale inspectiediensten. Er werd vooral gecontroleerd op inbreuken op de sociale wetgeving bij de maaltijdkoeriers. 

Bovendien werden alle bestuurders, passagiers en voertuigen aan een grondige controle onderworpen door zowel de politie als de inspectiediensten.