Nieuws

controle

Afgelopen vrijdagmiddag 08/11/2019 hielden de PZ Meetjesland Centrum, de PZ Maldegem en de Nederlandse politie (Team Zeeuws-Vlaanderen, District Zeeland, Eenheid Zeeland - West-Brabant) een grootschalige gezamenlijke internationale actie vooral gericht op de aanpak van alcohol en drugs in de grensstreek​. De actie was ook bedoeld om de grensoverschrijdende politiesamenwerking tussen de politiekorpsen in de Meetjeslandse grensregio verder te zetten en te versterken.

fietspatrouille

Gisteren vond in de PZ Meetjesland Centrum opnieuw een overlastactie plaats. Door onze aanwezigheid willen wij zowel preventief als reactief optreden op de reeds gekende overlastplaatsen en de eventueel voor ons nog onbekende overlastplaatsen. Het doel van de actie is de algemene overlast binnen onze zone aanpakken en te beperken.

auto

Eeklo - Diefstal auto-onderdelen/nummerplaat Burg. Lionel Pussemierstraat

In de Burg. Lionel Pussemierstraat in Eeklo werd afgelopen nacht de voorkant van een Ford Fiesta ontleed. De voorbumper, radiator, voorlichten en reproductienummerplaat werden losgekoppeld en meegenomen. De eigenaar heeft het voertuig gisterenavond omstreeks 20.45 uur geparkeerd en trof het deze morgen aan met ontbrekende onderdelen. 

Actie

Afgelopen weekend hield de politiezone Meetjesland Centrum op verschillende plaatsen gerichte verkeerscontroles in het kader van drugs en alcohol met bijstand van aspirant-inspecteurs in opleiding van de politieacademie PAULO. In totaal werden 152 bestuurders gecontroleerd.

Brand Eeklo

Gisterennamiddag omstreeks 15.10 uur kregen wij melding van rookontwikkeling in een garage van een woning gelegen in de Zandvleuge in Eeklo. Bij onze aankomst ter plaatse sloegen de vlammen reeds door het dak. De brandweer van Eeklo was reeds ter plaatse en had de brand snel onder controle.

Door het snelle optreden kon de aanpalende woning gevrijwaard blijven. De bewoners waren aanwezig en bleken last te hebben van de rook die ze hadden geïnhaleerd en werden uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis AZ Alma. De garage werd volledig vernield, ook het voertuig dat in de garage stond liep door de brand schade op. De oorzaak van de brand is accidenteel, vermoedelijk te wijten aan een kortsluiting in de zekeringskast in de garage. 

Tijdens de bluswerken werd het doorgaand verkeer in de straat omgeleid. Na een uur was de rijbaan terug vrij.