Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 09 376 46 46.
Banner pzmc

Nieuws

Diefstal met braak, Jeronymus Lauwerijnstraat - Watervliet

Gisterenavond kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een diefstal met braak in een woning gelegen in de Jeronymus Lauwerijnstraat te Sint-Laureins (Watervliet)

Tijdens de afwezigheid van de bewoners werd de woning betreden via een openstaand kiepraam.

Er was ook braakschade vast te stellen aan de achterdeur.

In de woning was wanorde.

Er werd een zilveren armband, een fiets , een polshorloge en  50 euro gestolen.

Er is geen vermoeden naar de dader(s).

Een buurtonderzoek leverde geen verdere informatie op.

Diefstal met braak – Sint-Jansstraat te Sint-Laureins (Sint-Jan-In-Eremo)

Deze morgen omstreeks 07.00 uur werd de PZ Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een diefstal met braak in de Sint-Jan-de-Doper-kerk.

Het slot van de toegangsdeur van de kerk werd uitgeboord.

Vier offerblokken werden opengebroken en 5 willekeurige schilderijen van de kruisweg van Jezus werden gestolen.

Het labo van de Federale gerechtelijke politie werd ter plaatse gevraagd om eventuele achtergelaten sporen van de daders op te meten.

 

Inbraak in een woning
Op dinsdag 10 juli om 13.00 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een inbraak in een woning gelegen op het Meuleken in Watervliet.
Bij thuiskomst merkte de bewoonster op dat alle deuren in de woning open stonden en dat de lichten brandden. De vrouw had op weg naar huis twee manspersonen gezien, die zich verdacht gedroegen.

ZORGELOOS

Inbrekers komen graag langs wanneer er niemand thuis is, bijv. Tijdens je vakantie. Neem daarom vòòr je vertrek de juiste maatregelen.

Maar ook wie thuis graag eens de barbecue aansteekt, past best op, want een ongeval is snel gebeurd. Hieronder enkele preventietips voor een zorgeloze zomer!

Brandend voertuig
De Politiezone Meetjesland Centrum werd op dinsdag 3 juli omstreeks 18.00 uur in kennis gesteld van een brandend voertuig. In het Muizenhol in Sint-Laureins had een BMW accidenteel vuur gevat, wellicht door een kortsluiting. Door de brand werd tevens een haag zwaar beschadigd. Het voertuig brandde bijna volledig uit en de brandweer diende ter plaatse te komen om te blussen en om de rijbaan op te ruimen.

 

Laatste nieuws