Nieuws

handboeien

Twee inbrekers aangehouden

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 mei 2019 omstreeks 01u00 kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een diefstal met braak in een woning gelegen in de Brugsesteenweg in Eeklo.

werken

Morgenochtend starten werken in de P. Bontestraat ter hoogte van de school. De straat wordt plaatselijk afgesloten, meer bepaald tussen de school en de nieuwbouw.

De bedoeling is dat er geen verkeer, behoudens de bewoners, inrijden vanaf de N455 en dit om onnodige manoeuvres ter hoogte van de school te vermijden. Er dient optimaal gebruik te worden gemaakt van de parkeermogelijkheden aan de N455 en het pleintje.
De werken zouden tot dinsdag duren, tijdens het weekend zal het verkeer, weliswaar gestremd, doorgang hebben.

wegenwerken

Vanaf 13 mei '19 zal er worden gewerkt op de N9 tussen de Oostveldstraat en de ovonde. De middenberm van de N9 wordt aangepast. Alle verhoogde boordstenen worden verwijderd en vervangen door lage boordstenen. De middenberm zal worden afgegraven. De doorsteken tussen de D. Goethalsstraat en Eikelstraat, de René Vermaststraat en Boelare evenals tussen de Kaaistraat en Krüger worden definitief afgesloten.

Er wordt gewerkt in 4 fases, met momenten kunnen deze fases overlappen. Elke fase zal ±2 weken duren.

collage

Tijdens de week van 13 tot en met 17 mei 2019 organiseren we opnieuw de 'heen-en-weer-week'.

We verwachten 361 leerlingen van de verschillende basisscholen gelegen binnen onze politiezone (Eeklo - Kaprijke - Sint-laureins) die het volgende schooljaar de stap naar het middelbaar onderwijs zullen zetten. De meeste leerlingen in het middelbaar onderwijs doen hun verplaatsingen van en naar school met de fiets. Het zijn juist deze zwakke weggebruikers die we zo goed mogelijk willen voorbereiden voor hun deelname aan het drukke stadsverkeer.

Diefstal 

De PZ Meetjesland Centrum kreeg gisteren melding van de diefstal van een hydraulische pomp en een afneembare trekhaak eigendom van de firma die momenteel bezig is met het uitvoeren van de wegenwerken in de Moeie te Eeklo. De goederen werden gestolen van een bobijnwagen die gestald stond op de openbare parking van de kinderopvang Kinderlach in de Moeie.

Verkeersongeval met vluchtmisdrijf en dronkenschap

Gisterenavond kreeg de PZ Meetjesland Centrum kennis van een aanrijding in de Zandbergstraat te Eeklo waarbij een bestuurder een verkeersbord had aangereden en vervolgens verder reed.

Voorheen hadden wij al de melding gekregen dat de bestuurder van desbetreffend voertuig in het centrum van Eeklo zou rondrijden in dronken toestand. In de Zandvleuge kruiste een interventieploeg het betreffende voertuig dat zwalpte over de rijbaan. Het voertuig kon uiteindelijk veilig onderschept worden in de Leopoldlaan te Eeklo. 

De bestuurder, een 46 jarige man van Poolse afkomst woonachtig in Eeklo bleek duidelijk dronken te zijn. Hij werd meegenomen naar het commissariaat en blies uiteindelijk 1.31 mg/l UAL. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Hij werd opgesloten ter ontnuchtering.