Persbericht woensdag 30 november 2016

Inbraak

​In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een inbraak, omstreeks 02.25 uur. De inbraak gebeurde in een apothekerszaak in de Koning Albertstraat in Eeklo.

Men heeft getracht via de deur het pand te betreden want het cilinderslot werd beschadigd en de vijzen waren uit het slot gedraaid. Het alarm ging enkel af in één zone van het pand, waardoor de daders vermoedelijk werden opgeschrikt en de benen namen. Uit de apotheek werd niks gestolen.Diefstal

Woensdag 30 november 2016 meldde een aannemer uit Assenede een diefstal op een werf in het Schuttershof in Eeklo, alwaar een appartementsgebouw wordt gebouwd. De werf werd afgesloten met werfhekkens, maar aan de zijkanten waren er toch openingen, waardoor een onbekende dader het terrein kon betreden. Er werden twee bidons met ongeveer 20 à 25 liter diesel gestolen, alsook 60 à 80 liter uit de stroomgroep. Ook de mountainbike van de aannemer werd gestolen van de werf.

De brandstof werd gestolen door een stuk uit een tuinslag te snijden, waardoor de diesel gemakkelijk kon worden overgeheveld.

Het buurtonderzoek zal eventueel meer moeten uitwijzen.

Verkeersongeval

Op de parking van het shoppingcentrum Krüger in de Stationsstraat in Eeklo gebeurde er woensdag 30 november omstreeks 09.30 uur een verkeersongeval. Een 60-jarige voetganger uit Eeklo kwam met zijn been terecht onder een voertuig dat bestuurd werd door een 76-jarige man uit Kaprijke.

De ambulance diende ter plaatse te komen. De aangereden man werd gewond overgebracht naar AZ Alma te Eeklo.

Labels