Aangifte of klacht? Maak een afspraak, je wordt verwacht!

Vanaf 01/07 werkt politie Geraardsbergen/Lierde (deels) op afspraak!

Het werken op afspraak voor niet-dringende aangiftes krijgt steeds meer ingang in de Vlaamse politiezones. Ook politie Geraardsbergen/Lierde ziet hierin heel wat voordelen en zal daarom vanaf 1 juli 2021 (gedeeltelijk) werken met een afspraaksysteem.

Waarom onthaal op afspraak voor niet-dringende aangiftes?

Onthaal op afspraak!
Om de kwaliteit en de dienstverlening van het onthaal in beide commissariaten van de politiezone Geraardsbergen/Lierde te verbeteren, zal het onthaal vanaf 1 juli 2021 worden geoptimaliseerd. De openingsuren worden aangepast en er zal (deels) worden gewerkt  op afspraak. Het gaat om aangiftes en klachten die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Voor dringende zaken kan je nog steeds beroep doen op de politie. Zij blijven 24/24u, 7/7d instaan voor jouw veiligheid!

Waarom onthaal op afspraak voor niet-dringende aangiftes?

Bij aangiftes op afspraak behoren wachttijden aan het onthaal in principe tot het verleden. De burger verliest dus geen tijd meer met aanschuiven. Daarbij komt nog dat hij op voorhand informatie krijgt over welke documenten moeten meegebracht worden. Wanneer op basis van de bijkomende informatie bij de afspraak duidelijk is dat de burger bij een andere dienst dan de politie moet zijn, wordt hij opgebeld om dit te melden. Hierdoor worden meerdere verplaatsingen naar het politiekantoor vermeden. Voor elke afspraak wordt telkens voldoende tijd voorzien, zodat de bezoeker zijn volledige verhaal in alle rust kan doen. De politiemedewerker komt bovendien goed voorbereid naar het gesprek, waardoor de kwaliteit van de informatieverstrekking verhoogd wordt. Kortom, niets dan voordelen …

Onthaal op maat van de bevolking en de organisatie

Nieuw directeur Interventie en Onthaal, commissaris Jelke Meuleman, ziet niets dan voordelen in de nieuwe werkwijze. “We gaan voor een combinatie van vrij onthaal en aangifte op afspraak en dit 7/7d tussen 08u00 en 20u00. Onze politiezone wil hiermee duidelijk stellen dat we blijven ten dienste staan van de burger en dat de deur letterlijk en figuurlijk opengaat wanneer men zich bij de politie aandient. Anderzijds impliceert het dat er voor de onthaalbediendes en -inspecteurs tijd vrijkomt voor andere operationele zaken, wat maakt dat we hen kunnen heroriënteren en onze inspecteurs meer kunnen inzetten op het terrein. We willen een onthaal op maat, zowel voor de bezoekers als voor de medewerkers. We willen continu verbeteren en ons aanpassen aan de maatschappelijke tendensen.”

Digitaal loket voor inwoners van Lierde

Aangezien de politiepost in Lierde beperkt open is, zal ook gestart worden met een digitaal loket (kiosk), waar burgers aangifte kunnen doen van kleine misdrijven op het moment dat de politiepost gesloten is. Dit digitaal loket zal geplaatst worden in de inkomsthal van het gemeentehuis en toegankelijk zijn tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Mensen die het moeilijk hebben met het loket zullen bijstand krijgen van de onthalers van de gemeentelijke diensten.

Hoe een afspraak maken?

Maak een afspraak via onze website www.politie.be/5428 of scan de QR code hieronder:

QR code

Geen computer of lukt het niet via de website? Bel tijdens de kantooruren 054/430 430.
Moet de politie dringend actie ondernemen (inbraken, verkeersongevallen, geweldplegingen, sluikstorten, verdachte situaties, …), bel dan onmiddellijk 112 of 101!

Voordelen op afspraakHoe afspraak maken?

Nieuwe openingsuren én digitaal loket (kiosk) voor Lierde!

Nieuwe openingsuren

Integraal persbericht: klik HIER