Meteen verwittigd bij een noodsituatie? Dat kan via BE-Alert.. schrijf je vandaag nog in!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. BE-Alert zorgt ervoor dat je meteen op de hoogte wordt gebracht via sms, e-mail, telefoon of sociale media. Schrijf je vandaag nog in!

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid je verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron. BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn, een e-mail of via sociale media. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Hoe werkt BE-Alert?

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Geraardsbergen of Lierde en werkt in Brussel? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte. Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de zoo.

Welke boodschap zal ik ontvangen?

De boodschap die je krijgt, zal je de nodige aanbevelingen geven of je informeren over de evolutie of het einde van de noodsituatie.

Afhankelijk van de aard van de situatie, kan je volgende informatie krijgen:

  • de aanbeveling om te schuilen (ga het dichtstbij gelegen gebouw binnen, sluit ramen en deuren, en luister naar de media);
  • de aanbeveling om de betrokken zone te evacueren en bijbehorende informatie over een opvangcentrum;
  • informatie over hoe de situatie zich evolueert;

Hoe inschrijven voor BE-Alert?

Inschrijven is volledig gratis. Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be. Gelieve zo veel mogelijk velden in te vullen bij je inschrijving. Zo blijf je op de hoogte, ongeacht welk kanaal de overheid inzet.

Jouw gegevens worden enkel gebruikt voor verwittiging bij noodsituaties.

Meer info? www.crisiscentrum.be/nl/be-alert