Resultaten controle zondag 15 mei: 'BOOMcar' in beslag genomen!

Op zondag 15 mei hield de verkeersdienst van politie Geraardsbergen/Lierde een actie op het grondgebied. De focus ging uit naar het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. De controles vonden plaats op onderstaande locaties en tijdstippen:

Goeferdinge (Kastanjestraat) van 16u30 tot 18u30
Zandbergen (J. De Coomanstraat) van 19u30 uur tot 23u00

Resultaten?

BOOMCAR in beslag genomen

In totaal dienden 46 chauffeurs een ademtest af te leggen. 1 persoon blies positief en droeg daarenboven geen gordel. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en een proces-verbaal werd opgemaakt. 2 andere bestuurders hadden 'Alarm'. Zij kregen beiden een onmiddellijke inning (188€) en hun rijbewijs werd voor 3 uur ingehouden. 

Naast alcohol werd er ook gecontroleerd op 'drugs in het verkeer'. 3 bestuurders legden een speekseltest af maar waren gelukkig allen 'clean'. 

Tijdens de controle werd ook een 'BOOMCAR' aan de kant gezet. Dit is een getunede auto die voorzien is van zware speakers (illegaal/onveilig). Deze zogenaamde 'discowagens' zorgen niet enkel voor overlast door de herrie die ze veroorzaken wanneer ze door de straten scheuren. Door de loeiharde muziek horen bestuurders niets meer van het omgevingsverkeer waardoor ook de verkeersveiligheid in het gedrang komt! Na contactname met het parket werd het voertuig in beslag genomen. Het zal nu eerst een technische keuring ondergaan en nadien zal het parket beslissen wat er dient te gebeuren met het voertuig.  

Verder werden er nog 1 proces-verbaal voor 'sturen zonder houder te zijn van rijbewijs' en 3 processen-verbaal van waarschuwing opgemaakt.