Resultaten weekendacties: verschillende rijbewijzen ingetrokken n.a.v. overdreven snelheid of drugs in het verkeer!

De Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde nam op zaterdag 15 januari 2022 deel aan een grootschalige provinciale politieactie “Goliath”.  Dit soort acties richt zich op inbraken in panden (woningdiefstallen, garagediefstallen,…) en andere vermogensdelicten (autodiefstallen, autokraken, fietsdiefstallen,…). Naast misdaadbestrijding is er tijdens deze controles ook extra aandacht voor snelheid en andere verkeersinbreuken.

Op zondag 16 januari 2022 werd er door de verkeersdienst nog een BOB-actie uitgevoerd.

resultaten verkeerscontrole

Actie Goliath: zaterdag 15/01

De verkeersdienst hield halt te:

  • Lierde: N8 thv kilometerpaal 32.2 (bebouwde kom)
  • Geraardsbergen: N42 thv 20.3 (max. 90km/u met bord C43 = ‘Verbod te rijden met een grotere snelheid dan is aangeduid’)

In totaal werden 1508 voertuigen onderworpen aan een snelheidscontrole.  92 chauffeurs (6%) hadden een te zware voet. In totaal werden 4 vaststellingen gedaan die in aanmerking komen voor een intrekking van het rijbewijs.  Hiervan reed één bestuurder aan een snelheid van 172 km/u waar een maximumsnelheid van 90 km/u van toepassing is!  Een andere bestuurder - die aan een snelheid van 148 km/u reed - kon onderschept worden.  Het rijbewijs van deze chauffeur werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Verder werden er ook 25 ademtesten afgenomen.  2 chauffeurs bliezen positief, dit resulteerde in een inhouding van hun rijbewijs voor respectievelijk 3 en 6 uur.  Het rijbewijs van een andere bestuurder werd voor 15 dagen ingetrokken na het afleggen van een positieve test ‘Drugs in het verkeer’.

Naast deze verkeersgerelateerde resultaten konden de medewerkers van de dienst recherche verschillende gerechtelijke vaststellingen doen m.b.t. inbraken uit voertuigen en fietsdiefstallen.  Alle nodige processen-verbaal werden opgemaakt.  Ook werd er een proces-verbaal opgemaakt wegens drugsbezit.

Actie BOB: zondag 16/01

De verkeersdienst hield halt te Lierde:

  • Kruispunt Stratendries/Lierenhoek en dit van 15u00 tot 16u30
  • Kwaadstraat en dit van 16u30 tot 17u45

Tussen 18u45 en 20u30 werd er patrouille gereden op het grondgebied.

In totaal werden er 41 ademtesten afgenomen.  1 bestuurder blies alarm.  De 2 afgenomen testen “drugs in het verkeer”  resulteerden positief.  Het rijbewijs van beide chauffeurs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.  1 van deze positieve bestuurders beging ook een inbreuk op het voorlopig rijbewijs.

Ten slotte werden nog volgende inbreuken vastgesteld tijdens de acties op zaterdag en/of zondag:

  • 2 processen-verbaal voor keuring
  • 1 proces-verbaal voor inbreuken op het voorlopig rijbewijs
  • 1 proces-verbaal ‘Tuning’
  • 1 onmiddellijke inning voor inschrijving