BIN's in onze politiezone

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie in een afgelijnd gebied waarbij er, onder leiding van een coördinator, aan wederzijdse informatie-uitwisseling gedaan wordt. Dit is gebaseerd op solidariteit en communicatie met als doel samen te zorgen voor veiligheid!

In onze politiezone is één BuurtInformatieNetwerk(BIN) en twee BuurtInformatieNetwerken voor zelfstandigen (BIN-Z) actief:

  • BIN Hemelveerdegem
  • BIN-Z Geraardsbergen-centrum
  • BIN-Z Lierde (de 4 deelgemeenten).

De coördinatie van de respectievelijke BIN's gebeurt door een BIN-lid, gekozen door de overige leden. Deze coördinator is een vast aanspreekpunt voor de opvolging van het Buurt Informatie Netwerk en onderhoudt ook de contacten met de lokale politiedienst.

Het BIN Hemelveerdegem en de BIN-Z Lierde als het BIN-Z Geraardsbergen worden begeleid door Hoofdinspecteur Christophe Temmerman.

Indien u zou overwegen om lid te worden van een buurtinformatienetwerk kan je contact opnemen met de BIN-coördinator van de respectievelijke BIN zelf.

Indien u interesse mocht hebben om een nieuw buurtinformatienetwerk op te richten kan u de coördinator van de politiezone contacteren.

Contact

tel: 054 430 430
fax: 054 434 344
e-mail : PZ.GbergenLierde@police.belgium.eu

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 054 430 430.