Waar kan je je fiets laten registreren?

Je kan een aanvraagformulier invullen om jouw fiets te laten registreren (zie bijlage onderaan). Dit ingevuld formulier kan je mailen naar PZ.GbergenLierde@police.belgium.eu of afgeven aan het onthaal van ons commissariaat (Denderstraat 27, Geraardsbergen).

Bij fietsregistratie wordt het rijksregisternummer geprint op een gepersonaliseerde, niet-verwijderbare en fraudebestendige sticker die wordt bevestigd op het frame van je fiets.

Het aanbrengen van een identificatienummer op het fietsframe heeft tot doel de eigenaar van een fiets te kunnen identificeren. Dit is handig bij controles en vooral bij het aantreffen van achtergelaten (lees: gestolen) fietsen.

Het identificeren gebeurt aan de hand van het rijksregisternummer. Dit nummer kan je terugvinden op de achterzijde van je identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste 6 je omgekeerde geboortedatum zijn.

Een gemerkte fiets kan terugbezorgd worden aan de eigenaar. Bij het aantreffen van dergelijke fiets wordt de eigenaar door ons gecontacteerd zodat hij/zij zijn of haar fiets terug in ontvangst kan nemen.

Van niet-gemerkte fietsen kunnen wij de eigenaar moeilijk achterhalen en dus blijven deze fietsen meestal staan op het politiecommissariaat. Na verloop van tijd (6 maanden) worden ze eigendom van de stad en worden ze naar een  kringloopwinkel gebracht.

Bijlage
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 054 430 430.