Milieu

Geluidsoverlast en sluikstorten zijn twee belangrijke milieu-inbreuken waaraan de lokale politie van Dendermonde extra aandacht besteed.

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast kan veroorzaakt worden door verschillende geluidsbronnen met name elektronisch versterkte muziek, personen, dieren en machines. Om de maatschappelijke overlast die geluidsoverschrijding met zich kan meebrengen te beperken, neemt de politie verschillende maatregelen. M.b.t. elektronisch versterkte muziek worden preventieve geluidsmetingen uitgevoerd en zet de politie op vrijdag- en zaterdagnacht een overlastploeg in. Met de horeca en uitbaters van probleemherbergen worden duidelijke afspraken gemaakt zodat kordaat kan opgetreden worden op basis van het politiereglement. Daarnaast krijgen de uitbaters van horeca, verenigingen en organisatoren naar aanleiding van de invoering van nieuwe geluidsnormen meer uitleg over de wetgeving en de implicaties daarvan.

Ook de meldingen over geluidsoverlast door bedrijven worden binnen dit fenomeen opgevolgd. Bij geluidsoverlast naar de buurt (aanvang werken, laden en lossen,…) kan een administratief dossier opgestart worden en in geval van hinderlijke bedrijfsactiviteiten worden geluidsmetingen uitgevoerd.

Sluikstorten

In het kader van sluikstorten probeert de politie de inwoners te sensibiliseren om sluikstorten te melden en sluikstorters aan te spreken op hun negatief gedrag. Een goede samenwerking tussen burger en politie kan mogelijks een halt toeroepen aan het veelvuldig sluikstorten dat aan onze mooie stad vaak een vuile indruk geeft.

Daarnaast zullen afvalgerelateerde inbreuken van bedrijven zeker ook de nodige aandacht krijgen.