Lid worden

Je wist al dat het in Politiezone Westkust veilig vertoeven is. Maar wist je dat je ook zelf je steentje kan bijdragen tot die veiligheid?

PZ Westkust maakt geregeld gebruik van de “Buurtpreventie24”-app om inwoners en handelaars te waarschuwen bij verdachte gebeurtenissen. Omgekeerd kunnen de leden van de “Buurtpreventie24”-app ook zelf waarschuwingen uitsturen.

Door gebruik te maken van de “Buurtpreventie-24”-app kan je als volwassen inwoner, tweede verblijver of handelaar zelf een oogje in het zeil houden in je buurt of wijk. Op die manier werken we samen aan een nog veiligere omgeving en kan de politie nog sneller optreden omdat we allen samen alert zijn.

Merk je een verdacht persoon, voertuig of situatie op, dan kan je dit met enkele klikken melden op de app. Politiezone Westkust krijgt onmiddellijk bericht van je melding, controleert je melding en verspreidt deze.

 De melding gebeurt eenvoudig via de SAAR-methode:

  • Signaleer: Je merkt iets op, je ziet iets verdacht, …;
  • Alarmeer: Licht bij voorkeur eerst PZ Westkust in vooraleer je iets in de app plaatst via 058 53 30 00;
  • App: Doe je melding in de app, geef zo veel mogelijk details door en post eventueel foto’s;
  • Reageer: Indien toegestaan door PZ Westkust kan op de melding worden gereageerd.

De app wordt gebruikt met respect voor de privacy van iedereen. Berichten en foto’s verdwijnen automatisch eenmaal gelezen dan wel na 24 uur en je ziet alleen de initialen van de persoon die een bericht post.

Hoe registeren?

Het enige wat je nodig hebt voor je registratie is een smartphone met internettoegang en een emailadres.

De registratie in de app wijst zichzelf uit, maar is het voor jou toch niet helemaal duidelijk? Surf dan naar https://www.buurtpreventie24.be/support/

Elke registratie wordt goedgekeurd door politie Westkust waarna je een mail ontvangt met een inlogcode. Eenmaal je geregistreerd bent, ontvang je alle meldingen en maak je deel uit van het netwerk. We vragen je wel om de gedragsregels (te vinden op de website van de politie) na te leven.

Wil je graag mee helpen aan een veiligere buurt? Download de gratis en gebruiksvriendelijke app “Buurtpreventie24” op je smartphone en registreer je. 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Westkust via het contactformulier of telefonisch via 058 53 30 00.