Lid worden

In PZ Westkust is het veilig vertoeven, maar wist je dat je zelf ook kan bijdragen tot die veiligheid? 

Download de gratis en gebruiksvriendelijke app “buurtpreventie24” op je smartphone en registreer je.  

Op die manier kan je als volwassen inwoner van PZ Westkust/handelaar in PZ Westkust zelf een oogje in het zeil houden in je buurt of wijk. Bovendien verhoogt het de samenhorigheid en sociale betrokkenheid. Door samen met de politie alert te zijn, kunnen we sneller optreden.

Merk je een verdacht persoon, voertuig of situatie op, dan kan je dit met enkele klikken melden aan alle andere ingeschrevenen die op hun beurt kunnen reageren.  Op die manier werken we samen aan een nog veiligere omgeving.

De melding gebeurt eenvoudig via de SAAR-methode:

  • Signaleer (je merkt iets op, je ziet iets verdacht, …)
  • Alarmeer (alarmeer PZ Westkust via 058 533 000, doe dit vooraleer je iets in de app plaatst)
  • App (maak dit bekend aan de andere leden via de app)
  • Reageer (andere leden kunnen reageren via de app en zelf kan je ook verder op de situatie reageren)

De applicatie geeft onmiddellijk het algemeen nummer van PZ Westkust mee zodat de politie Westkust wordt ingelicht. Vervolgens zie je enkele invulbalkjes, zodat je meer details kan geven. De locatie verschijnt automatisch en je kan eventueel een foto toevoegen.  Privacy is heel belangrijk. Berichten en foto’s verdwijnen bijvoorbeeld automatisch na 24 uur en je ziet alleen de initialen van de persoon die een bericht post.

Hoe registeren?

Het enige wat je nodig hebt voor je registratie is een smartphone met internettoegang en een mailadres.

De registratie in de app wijst zichzelf uit, maar is het voor jou toch niet helemaal duidelijk? Surf dan naar https://www.buurtpreventie24.be/support/

Elke registratie wordt goedgekeurd door de politie Westkust waarna je een mail ontvangt met een inlogcode. Eenmaal je geregistreerd bent, ontvang je alle meldingen en maak je deel uit van het netwerk. We vragen je wel om de gedragsregels (te vinden op de website van de politie) na te leven.

Een echte aanrader!

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier.