Gebruik tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie of Two Factor Authentication (2FA) is een eenvoudige oplossing om je accounts beter te beschermen. Met tweestapverificatie kan je ongewenste personen buiten houden, zelfs al kennen ze je wachtwoord. Gebruik tweestapsverificatie waar dat mogelijk is. Het is eenvoudig en veilig.

Wat is tweestapsverificatie?

Om toegang te krijgen tot je account moet je bewijzen dat je bent wie je beweert te zijn. Dat kan op 3 manieren of met 3 factoren: 

  • met iets dat jij alleen weet (jouw wachtwoord of pincode),
  • met iets dat jij alleen hebt (jouw telefoon of token),
  • met iets dat jij bent (jouw vingerafdruk, gelaat, iris…).

Meestal gebruik je één van deze factoren, vaak een wachtwoord, om te bewijzen wie je bent, maar het is beter om 2 of meer factoren te gebruiken: dit is twee- of meerstapsverificatie (2FA of MFA). Je gebruikt dan bv. een wachtwoord en je laat daar bovenop ook een code naar je GSM sturen, of je gebruikt je vingerafdruk en een app om toegang te krijgen.

Tweestapsverificatie, is dat moeilijk?

Weet je niet hoe je tweestapsverificatie invoert op je Facebook- of Instagramaccount? De meest gebruikte diensten bieden een vorm van tweestapsverificatie aan en hebben een korte instructiepagina. Zoek het hier op.

Tweestapsverificatie via een verificatie-App

itsme® is een gratis App die toelaat om op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen. itsme® is een initiatief van Belgian Mobile ID, een consortium van Belgische grootbanken en netwerkoperatoren. 

Andere verificatie-Apps:

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Deinze-Zulte-Lievegem via het contactformulier of telefonisch via 09 244 24 00.