Hoe kan ik mijn kinderen veilig leren surfen?

Bijna iedereen, van jong tot oud, heeft tegenwoordig toegang tot internet en loopt dus ook het risico om in een digitale valkuil te lopen. Het is vaak een bezorgdheid van ouders om hun kind veilig toegang te geven tot het internet. Deze sites kunnen een handje helpen.

Click Safe

Click safe is de portaalsite van Child Focus gespecialiseerd in online preventie. Hier zijn heel wat nuttige tips te vinden, gericht op de verschillende doelgroepen: kinderen, jongeren, ouders en professionals. Van elke digitale communicatievorm worden de voor- en nadelen besproken, evenals de houding die ouders hiertegenover het best aannemen.

Professionals (leerkrachten, opvoeders,...) vinden er allerlei educatieve tools en nuttige tips, bijvoorbeeld om een les voor te bereiden of juist om te gaan met problemen zoals cyberpesten.

Veilig online

Op Veilig online, een site van de Gezinsbond (in samenwerking met Child Focus), vind je heel veel tips, concrete informatie en handige weetjes terug. Als ouder krijg je ook handige opvoedingstips.

Safer Internet

Safer Internet - een samenwerkingsverband tussen Child Focus en het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties - is vooral gericht op ouders en leerkrachten. Het Belgische luik wordt ondersteund door de Europese Commissie en DG Information Society en wordt opgevolgd door een comité van deskundigen.

PEGI (veilig gamen)

Sinds 2003 bestaat het systeem PEGI of Pan-European Game Information. Dit classificatiesysteem is bedoeld om consumenten (en dan vooral ouders) wegwijs te maken in het doolhof van films, video's, dvd's en computerspelletjes, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken bij de aankoop van dergelijke producten.

Meer info: safeonweb.be

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 244 24 00.