Wat na een ongeval?

De politie van onze politiezone beschikt over een team van collega's die opgeleid zijn als slachtofferbejegenaar. Zij staan slachtoffers en na(ast)bestaanden bij en verwijzen eventueel door naar de geschikte hulporganisatie. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Rondpunt, je bondgenoot na een verkeersongeval: informatie voor betrokkenen bij een verkeersongeval, over overleden slachtoffer, gewond slachtoffer, veroorzaker...
  • Centra Algemeen Welzijnswerk: de lokale CAW's bieden slachtofferhulp aan.
  • Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK): een lotgenotenorganisatie waarbij ouders en familie van slachtoffers met elkaar in contact gebracht worden.
  • ZEBRA-kit: wordt je klas in de kleuterschool of lagere school (on)rechtstreeks geconfronteerd met een verkeersongeval? Dan biedt de ZEBRA-kit van Rondpunt hulp.
  • Missing You: een initiatief voor jongeren en jongvolwassenen die een broer, zus, ouder, vriend,… verloren hebben door sterfte en hier geregeld over willen praten met lotgenoten.

Gids "Als het verkeer je raakt"

Een verkeersongeval wordt plots werkelijkheid. In een fractie van een seconde verandert je leven en dat van de mensen om wie je geeft. 

Raakte jij of een naaste betrokken bij een ernstig verkeersongeval? Ben je professional of werd je getuige van een verkeersongeval? Zit je hierdoor met heel wat vragen? Deze praktische gids verstrekt objectieve informatie over alles wat je kan tegenkomen na een verkeersongeval en helpt je opnieuw op weg. Je kan hem downloaden of bestellen via onderstaande link.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 244 24 00.