BOB-zomercampagne: een positiever verkeersgedrag gespot!

Doorheen de zomervakantie werden verkeercontroles gehouden op het grondgebied van de politiezone Brussel-West. Verkeerscontroles houden in dat voertuigen, bestuurders en inzittenden gecontroleerd worden op het naleven van de wegcode door de aanwezige politiemensen. In het kader van de zomer BOB-campagnes werd extra nadruk gelegd op preventie voor het rijden onder invloed (van alcohol en/of drugs). De combinatie van sensibilisering en controle leveren positieve resultaten op. 

BOB zomer poster

Van 8 juni tot en met 3 september 2018 werden 6 controleacties gehouden met 17 mobiele controleposten op het grondgebied van de politiezone. In totaal werden 1368 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 33 bestuurders legden een positieve ademtest af en 6 anderen bliezen ALERT. 

Daarnaast werden 21 inbreuken op de verkeerscode vastgesteld in zake; het niet dragen van de veiligheidsgordel, gebrekkige uitrusting voor het besturen van een motorfiets, geen technische controle of verzekering, … .

Tijdens de zomerperiode stijgt het alcoholverbruik door de talrijke festivals en andere feestelijke gebeurtenissen. Jaar na jaar blijft rijden onder invloed de meest voorkomende oorzaak voor verkeersongevallen tijdens deze periode. Buiten de zomerse en winterse BOB-campagnes worden ook verkeersacties gevoerd met het oog op het bewust “kruipen achter het stuur”. Neem zelf ook initiatief als je uit gaat en zorg vooraf voor alternatieven: duidt een BOB aan, bel een taxi, gebruik het openbaar vervoer, voorzie een plaats om te overnachten, … .

 

Meer informatie over de zomer BOB-campagne vind je hier: https://bit.ly/2QnZeMT

De nationale cijfers kan je hier raadplegen: https://bit.ly/2O8qP31