Infoavonden op 20, 22 februari en 13 maart ‘De Burgemeester en de politie, één en al oor’

Op initiatief van de Burgemeester, zullen de politiediensten één en al oor zijn tijdens drie infoavonden in Jette. Samen zullen ze luisteren naar  jullie besognes over de veiligheid in jullie wijk. Kom zeker langs, luister naar hun uiteenzetting en deel je bezorgdheden.

Politieagent

Dagelijks zetten tientallen mannen en vrouwen zich in voor de veiligheid van de bewoners en  in de openbare ruimte. Een fundamentele taak om het samenleven mogelijk te maken en om de gemeenschappelijke voorschriften en regels na te laten leven. Daarnaast verzekert de politie ook  de verkeersveiligheid en verschillende belangrijke administratieve taken voor de bevolking.

Tijdens drie infoavonden begin 2024, voorzien Burgemeester Claire Vandevivere, de Korpschef van onze politiezone Luc Ysebaert, de commissarissen van de Jetse divisie en de gemeentelijke dienst Stadspreventie een uitwisseling met de Jettenaren. Het centraal thema is de veiligheid en de veiligheidsproblemen waarmee u geconfronteerd wordt. Ze zullen u ook het dagelijks werk van de zonepolitie in onze wijken uit de doeken doen.

Antwoorden op uw vragen

Om deze infoavonden beter voor te bereiden en u de kans te bieden om specifieke veiligheids- en preventiethema’s uit uw wijk aan te kaarten, kan u uw vragen vooraf doormailen. Stuur deze naar het mailadres securite-veiligheid@jette.brussels, met de vermelding van uw sector (Centrum (tussen spoorweg en Leopold I-straat) / Zuid (onder Leopold I-straat) / Noord (boven spoorweg)), voor 14 februari.

Elke  infoavond  is  gewijd  aan  1  sector  uit onze gemeente:

  • Centrum: Dinsdag 20 februari van 19u tot 21u

    J. Verdoodtzaal,  Kardinaal  Mercierplein  6 - (1ste verdieping – lift aanwezig)
  • Zuid: Donderdag 22 februari van 19u tot 21u 

    J. Verdoodtzaal,  Kardinaal  Mercierplein  6 - (1ste verdieping – lift aanwezig)
  • Noord: Woensdag 13 maart de 19u tot 21u

    Paviljoen ‘Wouters’, Woutersstraat 12

Hoe deelnemen?

U hoeft zich niet in te schrijven en kan vrij langskomen. Uw vragen kan u nu al doormailen. We hopen u te mogen verwelkomen op deze  unieke kans om samen met de Burgemeester en de politie- en preventiediensten open te praten over de veiligheid in Jette.