Luc Ysebaert benoemd als nieuwe korpschef van de politiezone Brussel-West

Deze ochtend, 20 januari 2021, legde 1e hoofdcommissaris van politie, Luc Ysebaert de eed af voor het politiecollege in het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek.

Luc Ysebaert - Eedaflegging

Daarmee wordt hij officieel de nieuwe korpschef van de Politiezone Brussel-West en de 222.0000 inwoners van haar gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg. Hij volgt hoofdcommissaris van politie Johan Berckmans op die gedurende een jaar en vier maanden het korps ad interim leidde. Luc Ysebaert wordt met deze eedaflegging korpschef van de 7e grootste politiezone van het land met zo’n 900 personeelsleden voor de komende vijf jaar.

Luc Ysebaert, 59 jaar, kent reeds een lange carrière binnen de lokale en federale politie. Gedurende 35 jaar bekleedde hij uiteenlopende functies op verschillende niveaus. Hij begon zijn loopbaan bij de politiezone Brussel-Hoofdstad - Elsene, waar hij eerst functioneel directeur-generaal was en nadien operationeel directeur-generaal, ofwel de nummer 2 van de politiezone. In zijn 30 jaar bij de lokale politie bouwde hij ruime ervaring op in het beheer van de openbare orde en de aanpak van lokale veiligheidsproblemen. Vervolgens maakte hij de overstap naar de federale politie als bijzonder adviseur van de Commissaris-Generaal, om nadien Directeur-Coördinator (DirCo) voor Brussel te worden op het supra-lokaal niveau.

Perfect tweetalig en gesterkt door zijn professionele ervaring, wil hij van de politiezone Brussel-West in de komende vijf jaar een korps maken dat georiënteerd is naar haar bevolking, in lijn met haar noden en respectvol naar haar fundamentele waarden. ‘Mijn absolute prioriteit is het versterken van de relatie van de politiezone met haar inwoners en dit in alle vertrouwen en met wederzijds respect.’

Labels