Strengere verkeerscontroles in de politiezone BrusselWest

Ten gevolge van het tragisch ongeval van afgelopen zondag, 31/03/2019 te Koekelberg, waarbij een jonge vrouw omkwam toen zij  bij het oversteken van het zebrapad werd weggemaaid door een autobestuurder, heeft het Politiecollege van de Politiezone Brussel -West (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg en Ganshoren) in haar zitting van 03/04/2019 gevraagd  om het aantal verkeerscontroles in de zone op te drijven

Er werd aan de politiemensen gevraagd om het aantal verkeerscontroles op te drijven en strenger op te treden. Buiten het verscherpt toezicht tijdens de dagelijkse patrouilles zullen er ook gerichte controles plaatsvinden. 

We wensen tevens te herinneren dat  de verkeersveiligheid één van de prioriteiten is binnen ons zonaal veiligheidsplan. Onze dienst Verkeer stelt jaarlijks een actieplan op rekening houdende met de verkeerscampagnes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er worden maandelijkse specifieke thema’s vooropgesteld die worden aangepakt door de politiemensen tijdens hun dagelijkse patrouilles of tijdens gerichte acties. Niet minder dan 70.774 overtredingen werden er in 2018 vastgesteld op onze politiezone. De politiezone zal dit fenomeen tevens inschrijven in het zonale veiligheidsplan (2020 – 2025).