Verdachte van gewapende diefstal met geweld opgepakt

Op 23/10/2023 omstreeks 12.22 uur werd  een patrouille opgeroepen voor een gewapende diefstal in het warenhuis Okay te Sint-Jans-Molenbeek. De verdachte heeft te voet de vlucht genomen en wordt discreet achtervolgd door een collega buiten dienst van de Territorialiteit Koekelberg.

Diefstal

Deze collega was in het warenhuis aanwezig en was getuige dat de verdachte verschillende repen chocolade had genomen en de kassa voorbij ging door onder zijn pull een pistool te tonen aan de kassierster. Dankzij deze achtervolging en de beschrijving werd de verdachte door een patrouille opgepakt enkele straten verder. De verdachte was in het bezit van een namaakwapen type Browning evenals enkele repen chocolade.

Betrokkene is gekend door onze diensten. Betrokkene wordt eveneens verdacht van een 2de gewapende diefstal op een Colruyt te Anderlecht op 23/10/2023 om 11.30 uur.

De verdachte werd naar het commissariaat geleid en werd door de politie-inspecteurs verhoord. Betrokkene is gekend door onze diensten. Na contactname met het Parket wordt betrokkene in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende.