Verkoop van verdovende middelen: 4482.77 gram cannabis en 722 euro in beslag genomen door de dienst TECOV

De strijd tegen de verkoop en het gebruik van verdovende middelen en de overlast die hierdoor wordt veroorzaakt, is één van de 5 prioriteiten van de politiezone Brussel-West (Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Jans-Molenbeek).  

Het hele jaar door zetten we resoluut ons beleid in de strijd tegen de handel in verdovende middelen voort om de leefbaarheid in de wijken te verhogen . De dienst TECOV (wat staat voor Transports En Commun / Openbaar Vervoer), die bijdraagt aan de veiligheid op en rond het openbaar vervoer, patrouilleert dagelijks op het grondgebied van de zone. 

Op 29 mei trokken twee personen, bekend bij onze diensten, de aandacht van het TECOV-team. Tijdens hun beveiligingsmissie waren ze getuige van een drugsdeal. Bij een fouillering van de persoon werd een blok van 100,67 gram cannabis, 102 euro en een mobiele telefoon gevonden. Bij de huiszoeking werden 4,382 kilo cannabis, een precisieweegschaal, 620 euro en een mobiele telefoon aangetroffen.

De betrokkenen, werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Één persoon werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die na verhoor de persoon onder voorwaarden in vrijheid heeft gesteld. Het gerechtelijk onderzoek is lopende 

Labels