Verkeer

Wil je weten of een alcohol- of snelheidscontrole heeft plaatsgevonden ? Of waar onze verkeerspolitie je (brom)fiets, boorddocumenten of gordeldracht heeft gecontroleerd ?
Let wel, onze acties worden normaal gezien niet aangekondigd. Je kan dus op eender welk moment gecontroleerd worden in Heusden-Zolder.

Maandag 04/02/2019 zijn de werken op de Meylandtlaan van start gegaan. De nodige signalisatie werd uitgezet en onze ploegen hebben de nodige bijstand hieraan gegeven. Er zijn geen incidenten gemeld.

Deze week hebben onze patrouilles op verschillende tijdstippen de opdracht gekregen om toezicht te houden op het vlot en veilig verloop van het verkeer ter plaatse. Er is voornamelijk preventief gewerkt. We hebben gekeken en genoteerd welke problemen er ter plaatse zijn en gekeken hoe we hieraan kunnen werken om de situatie te verbeteren. 

We hebben ons verdekt opgesteld en hebben kunnen vaststellen dat er op een dag net voor de avondspits op goed 15 minuten tot 12 overtreders konden betrapt worden op het links afslaan richting Bieststraat, terwijl dit verboden is. Dit verbod is aangekondigd met een groot oranje aanwijzingsbord en twee verbodsborden. Tevens is er een gewijzigde oranje wegmarkering aangebracht. 

Om de mensen te laten wennen aan de situatie is er tot op heden enkel preventief opgetreden, op een enkele uitzondering na.  Vanaf 08/02 zal er ook geverbaliseerd worden en niet enkel preventief opgetreden.

We willen de mensen nogmaals sensibiliseren om de verkeersregels te volgen. Temeer omdat het verkeer dat toch links wil afslaan naar de Bieststraat het verkeer achter hen ophoudt, met files die kunnen oplopen tot aan de rotonde Suskaberg.

Een foto van het verboden links afslaan zoals de grijze personenwagen doet.

Verbod

Voor meer informatie kan u klikken op volgende link::
http://wegenenverkeer.be/werken/meylandtlaan-aanpassing-bushaltes

Een overzicht van de belangrijke wegwerkzaamheden in Heusden-Zolder met onder meer informatie over de start- en einddatum, de aard van de werken en de bereikbaarheid kan je hier vinden.

 

In Heusden-Zolder vinden heel wat evenementen plaats die de verkeersdoorstroom in en rond Heusden-Zolder of parkeermogelijkheden in bepaalde straten kan beïnvloeden.

Hier kan je een overzicht vinden welke straten afgesloten zijn, hoe het verkeer omgeleid wordt, waar je zeker niet mag parkeren,…

De multiculturele markt van Heusden-Zolder, beter bekend als de 'Turkenmarkt', is een begrip in Limburg en omstreken. Met zijn specifiek, divers en betaalbaar aanbod van onder meer exotische etenswaren, stoffen en gordijnen is de markt een van de grootste van Limburg. Elke 2de en 4de woensdag van de maand kan je flaneren langs de meer dan 170 standhouders.
Meer info vindt u hier.

Foto 14-daagse markt Heusden-Zolder

Parkeren
Dat kan aan glaswerken Ceyssens (Brancardiershof/Mijnwerkerslaan) en Helzold-stadion (Stadionlaan).

Kom je met de fiets
Maak dan gebruik van de gratis bewaakte fietsparking aan de Koeltorenlaan.

Met de bus of trein
De bushalte 'Pleintje' aan de Koolmijnlaan en het treinstation Zolder liggen vlakbij.

Volg de markt en de acties op www.facebook.com/multiculturelemarktheusdenzolder

Praktische informatie

Wanneer : elke 2de en 4de woensdag van de maand van 12:00 uur tot 17:00 uur

Prijs : gratis

Waar : Marktplein, Heusden-Zolder

Contact

Meer informatie over activiteiten in Heusden-Zolder kan je terugvinden in UiT in Heusden-Zolder.

 

Hier vind je een overzicht van alle straten waar werkzaamheden, feestelijkheden, … plaatsvinden en welke gevolgen deze hebben voor het plaatselijk verkeer.