Deze keer klist politie Druivenstreek een inbreker in Hoeilaart!

Vorige week nog kon politie Druivenstreek in Jezus-Eik (Overijse) een inbreker op heterdaad arresteren. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Maandag 12 februari werd de politie opgeroepen voor een woninginbraak in Hoeilaart.

volvo

Omstreeks 4 uur hoorde een bewoner lawaai aan zijn woning. Een inbreker probeerde via de kelderdeur binnen te dringen in de woning maar nam de vlucht nadat hij opgemerkt had dat de inwoners hem gehoord hadden. Politie Druivenstreek kreeg bijstand van de politiezone WoKra (Wezembeek-Oppem/Kraainem). Beide politieploegen hebben uitvoerig gepatrouilleerd waarbij een persoon die voldeed aan de persoonsbeschrijving kon worden opgepakt. Deze persoon was op dat ogenblik in het bezit van inbrekersmateriaal en van spullen die, na verder onderzoek, afkomstig bleken van een inbraak in een andere woning in Hoeilaart. De buit kon aan het slachtoffer teruggegeven worden; de verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden.

Dankzij de real time verwittiging van de politiediensten, de goede persoonsbeschrijving en de samenwerking tussen de lokale politiezones, kon deze inbreker gevat worden. Samenwerking die afgelopen weekend in Tervuren ook geleid heeft tot de arrestatie van een inbreker, waarbij PZ Druivenstreek, PZ WoKra en PZ HerKo (Herent-Kortenberg) bijstand verleenden aan de politiezone Voer en Dijle.