Dief opgepakt na klopjacht met oudjaar

Kerst en nieuwjaar, een bijzonder moment waar we met z’n allen naar uitkijken, zeker tijdens de donkerste periode van het jaar. Voor anderen dan weer een opportuniteit om inbraken te plegen, een fenomeen waar we helaas in onze regio ieder jaar opnieuw mee te maken krijgen.

Niettegenstaande de veelvuldige preventietips die de politiediensten verspreiden, zijn criminelen erin geslaagd om zowel op kerst- als oudejaarsavond inbraken te plegen in Overijse. Zodra deze melding bij de politiediensten binnenkomt, start voor de interventieploegen van de PZ Druivenstreek een ware klopjacht op de verdachte(n), waarbij steun van een politiehelikopter en speurhond wordt gevraagd.

horen , zien en 101 bellen !

De aanwezigheid van de helikopter op 31 december rond middernacht zal sommige inwoners niet ontgaan zijn. Dankzij het speurwerk van de helikopter en een goede samenwerking met de interventieploegen werd een verdachte aangetroffen die zich verstopt had onder een auto. Hij was in het bezit van voorwerpen afkomstig van eerder gepleegde diefstallen. 

dief

De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Het onderzoek loopt verder en heeft intussen uitgewezen dat, naast de zes diefstallen gepleegd op oudejaarsavond, er ook enkele diefstallen die op kerstavond werden gepleegd, gelinkt kunnen worden aan deze verdachte. 

Aarzel dus niet om bij een verdachte situatie de politie onmiddellijk te bellen via het noodnummer 101: hoe sneller u belt, hoe groter de kans dat de verdachte(n) nog ter plaatse of in de buurt zijn en de politie haar speurwerk kan starten!